Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Yüz Germe (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Sosyal medya baskısı gençleri botoksa itiyor (http://forumortam.com/showthread.php?t=81425)

meltem 12.Eylül.2018 00:46

Sosyal medya baskısı gençleri botoksa itiyor
 
https://im.haberturk.com/2017/06/23/...70_940x531.jpg
İngiltere’de Nuffield Bioetik Konseyi, sosyal medyanın etkisiyle botoks ve dermal dolgu gibi kozmetik işlemleri yaptıran gençlerin sayısının arttığını belirterek, hükümeti bu işlemleri lisanssız yapanlara karşı önlem alması konusunda uyardı.

"YASAL YAŞI VAR"

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, konsey 9 yaş altı çocukları hedef alan makyaj uygulamaları hazırlanmasını ve internette plastik cerrahi oyunlarına yer verilmesini de kınadı. Uzmanlar, bu tür uygulamaların gençlerin vücutları konusundaki kaygılarını artırdığı görüşünde.
Raporda, gençlerin görünümü konusunda artan kaygılarının en büyük nedeni, mükemmelmiş gibi görünen yaşam biçimleriyle ünlüler kültürü sayılıyor.
BBC’de yer alan habere göre, Prof. Jeanette Edwards, 18 yaşından küçüklere farklı disiplinlerden doktorların ve psikologların ortak onayı olmadığı sürece kozmetik işlemlerin yasaklanması gerektiğini söyledi. Edwards, “18 yaşından küçük çocuklar sokağa çıkıp kozmetik işlem yaptıramamalı. Dövme yaptırmanın bile bir yasal yaşı var. Bu tür kozmetik işlemler de aynı şekilde düzenlemeye tabi olmalı” dedi.


Şu Anki Saat: 16:40

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.