12.Ocak.2018, 22:19
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Kömbe Kurabiye Tarifi KAÇ KİŞİLİK 3 tepsi HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler - Baharatları için:
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı öğütülmüş damla sakızı
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3 adet karanfil
- Hamuru için:
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
Püf Noktası
Tereyağını erittikten sonra oda sıcaklığında bir müddet ılıtarak kullanın. Ununuzu kıvama göre azar azar ilave edin. Şeker ve tüm sıvı malzemeleri önden iyice çırpın ve o aşamada şekerin iyice erimesini sağlayın. Hazırladığınız kömbeleri ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde ve oda sıcaklığında bozulmadan yaklaşık 1 ay kadar saklayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? - Tüm baharat malzemelerini bir havanın içinde döverek birbiriyle harmanlayın ve kömbe baharatını elde edin.
- Bir kabın içine sıvı yağ, erimiş tereyağı, süt, şeker ve kömbe baharatını alarak çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
- Şeker eridikten sonra azar azar un ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Ardından kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve susama batırın.
- Ardından kömbe kalıbına bastırın.
- Kömbe kalıbını sert bir biçimde yüzeye vurun ve kalıptan çıkmasını sağlayın.
- Aynı işlemi tüm hamur bitine kadar uygulayın.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsininin üzerine kömbelerinizi aktarın.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
|
| |