12.Ocak.2018, 22:12
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Kilis Tava Tarifi KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ
40 dakika PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler - 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet patlıcan
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatl kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır? - 1 kırmızı biber ve 3 yeşil biberi çok minik parçalar olacak şekilde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu incecik kıyın, sarımsakları ezin, domatesin çekirdekli kısmını atıp sadece eti kısmını minik minik doğrayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın. Önce sadece baharatları ekleyin ve 5-6 dakika kadar yoğurun.
- Sonra doğradığınız bütün sebzeleri ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika kadar daha yoğurun.
- Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Bu arada patlıcanları soyup, ince uzun şekilde dilimleyin. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin.
- Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın.
- Kıymanın üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın.
- Son olarak da 1 tatlı kaşığı salça ve 1/2 bardak sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirip, önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
|
| |