12.Ocak.2018, 22:09
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Tirit Tarifi KAÇ KİŞİLİK 3 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler - 500 gram dana eti
- 4 adet tırnak pide
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
veya salça
- 2 iri diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı
Nasıl Yapılır? - Kuşbaşından daha iri doğranmış dana etlerini düdüklü tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
- Tuz, karabiber, defne yaprağını da atıp kapağını kapatın ve 30-40 dakika arası, etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin.
- Diğer yandan 4 adet tırnak pideyi küp küp doğrayın, kıtır kıtır olması için 15 dakika kadar fırına atın.
- 2 diş sarımsağı ezin, yoğurda ekleyin içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar da su ekleyin ki yoğurt daha akışkan olsun. Hepsini iyice çırpın.
- Pişen etlerin suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın. Etler soğumadan lif lif ayırın.
- Tereyağını eritin, kırmızı biberi veya salçayı ekleyin.
- Kıtır kıtır olan pideleri çukur bir tabağa alın, kenara ayırdığınız et suyuyla ıslatın.
- Üzerini lif lif ayırdığınız etlerle doldurun.
- Etlerin üzerine yoğurt gezdirin. En üstüne de erittiğiniz tereyağdan gezdirin ve soğumadan servis edin.
|
| |