06.Mart.2016, 23:27
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Lazanya tarifi Malzemeler: 1 paket mantar 2 adet göğüs tavuk 2 yemek kaşığı tereyağ 2 adet yeşil biber 4 diş sarımsak 1 adet soğan 1 paket beşamel sos 1 paket lazanya (bu tarif için 12 yaprak yeterli) Rendelenmiş kaşar Pulbiber Karabiber Tuz Yapılışı: Önce lazanyanın iç malzemesi ile başlıyoruz. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında kavuralım. Soğan ve sarımsaklar renk aldıktan sonra yeşil biberleri ekleyelim. Daha sonra küp küp kesilmiş tavuğu ve iyice kavurulana kadar devam edelim. Tuz-karabiber ve pulbiberi de ekleyip bir kez daha karıştıralım. Son olarak üzerine mantarları da ekleyip, kendi suyunu bırakana kadar pişmeye bırakalım. İç malzeme pişerken diğer tarafta 4 su bardağı sütün içersine 1 paket beşamel sosu boşaltalım ve sıvı kıvamda kalacak şekilde pişirelim. Son olarak 12 adet yaprak lazanyamızı kaynamış tuzlu suda haşlayalım. Lazanya yapraklarının birbirine yapışmaması için kaynayan suyun içerisine bir miktar zeytinyağı eklemek mümkün. Haşlanan lazanya yapraklarını spatula yardımı ile alıp soğuk su dolu kabın içine sokarak şoklayın.
İç malzememiz ve sosumuz hazır, artık lazanyamızı tamamlayabiliriz. Fırın kabımızın altına 4 adet lazanyayı yanyana dizelim ( benim fırın kabım dikdörtgen, siz kendi fırın kabınıza göre bu adetleri ayarlayabilirsiniz), üzerine hazırladığımız mantarlı - tavuklu iç harçdan serperek koyalım. Hemen üzerine beşamel sostan dökelim ve biraz rendelenmiş kaşar ekleyelim. Bu işlemi 2 kere tekrarladıktan sonra son olarak elimizde kalan 4 adet lazanyayı en üste koyup kapatalım. Bu kata sadece beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip 10 dakika dinlendirelim. Bu dinlenme sürecinde biz de fırınımızı 180 derecede ısıtalım ve dinlenmiş lazanyamızı fırına verip 20 ila 30 dakika arasında pişirelim. Afiyet olsun. |
| |