Malzemeler
Pişmiş Ördek
Ördek suyu
Portakal Sosu (Portakal püresi ve şekerle yapılmış sos)
Dilimlenmiş portakal
Ekşi krema
Ispanak püresi
Tarif
Ördeğimizi 100 derecede buharda pişiriyoruz ve bu sırada ördek suyunu elde ediyoruz.
Daha sonrada fırında kızartıyoruz.
Bu işlemlerden sonra derin bir tencerenin içerisine su ilave ediyoruz ve altını yakıyoruz.
Sonra daha önceden pişmiş olan ördeği tencerenin içine yerleştiriyoruz.
Ördeğin üzerine pişerken ortaya çıkan ördek suyunu ilave ediyoruz.
Portakal sosunu da ilave ettikten sonra, harlı ateşte, tencerenin ağzını kapatarak 20 dakika
boyunca pişiriyoruz.
Bu işlemden sonra ördeğimiz hazırdır.
Ördeğimizi bir tabağa aldıktan sonra dilimlenmiş portakalımız, ıspanak püresi ve ekşi
sosumuzla ördeğimizin bulunduğu tabağı süslüyoruz.