31.Ocak.2016, 21:46
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Selülitle Baş Etmenin Yolları Selülitten kurtulma yolları, selülit yok etme yolları, selülit için çözümler, selülit yok etme yöntemleri, selülit yok etme bitkisel… Selülit Yok Etme Yöntemleri - Kremlerin yanı sıra evde rahatlıkla yapabileceğiniz masajlarla da selilütle mücadele edebilirsiniz. Masaja kalçalarınızdan başlayın ve ellerinizle aşağıya ve yukarıya doğru daireler çizin. Daha sonra derinizi sıkıştırmadan baş ve işaret parmaklarınızın arasına alın ve yoğurur gibi masaj yapın ve bu arada dizlerin iç tarafını unutmayın.
- Selülit tedavisinin en önemli ayaklarından biri de tıbbi masajlar. Çünkü masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar.
- Kullanacağınız antiselülit kremlerin yanı sıra evde kendi kendinize yapacağınız masajlarla selülite savaş açabilirsiniz. Selülit fırçası ile fırçalamak zamanla olumlu etkilerini gösterecektir.
- Selülitten kurtulmak için kullanacağınız bitkisel yağlar jojoba yağı, ardıç yağı, buğday yağı, limon yağı, susam yağı, üzüm çekirdeği yağı.
Beslenme Olarak Neler Yapılmalı? - Günde 3 veya 4 bardak şekersiz biberiye çayı için. Selülitlere oldukça faydalıdır.
- Günde 3 veya 4 bardak Domates suyu içmek vücudu toksinlerden arındırır ve selülitlerin giderilmesinde yardımcı olur.
- Taze sıkılmış 1 çay bardağı limon suyunu bir çay bardağı su ile karıştırıp günde bir defa için.
- Günde en az 1.5-2 litre sıvı alınmalıdır. En sağlıklı içecekler; su, soda, ıhlamur, ada çayı, sarı çay gibi doğal ot çayları, sıkma taze meyve suları, sıkma taze sebze suları, ayran.
- Turşu suyu, sirke, şalgam suyu gibi tuzlu içecekler (tuzlu ayran dahil) asla içilmemelidir.
- Hamur işi tatlılar, tuzlular, çikolata, gofret, kakaolu fındıklı tatlılar, bisküviler yenmemeli. Tatlı ihtiyacı az miktarda dondurma veya sütlü tatlılarla giderilmeli.
- Yağlı etler, yağlı tuzlu şarküteri (sucuk, pastırma, jambon, sosis vs.) kebaplar, turşular yenmemeli.
- Konserve edilmiş ve salamura yapılmış yiyeceklerden uzak durmalı.
- Protein kaynağı olarak, süt, yoğurt, peynir fazla alınmamak şartıyla yumurta yenmeli.
- Et olarak daha ziyade yağsız tavuk-hindi, balık ve deniz ürünleri tercih edilmeli.
- Etlerin yanında haşlanmış sebze, ayrıca haftada 5 gün sebze ağırlıklı beslenmeli. Sebzeler, az etli, tavuklu pişirilebilir ve az sıvı yağ konulabilir.
- Türk kahvesi ve granül kahvelerin günde en fazla 2 fincan tüketilmesi ayrıca çok şekerli olmaması gerekiyor. Çünkü yüksek miktarda kahve tüketimi, kan dolaşımını yavaşlatıyor ve kilo almaya sebep oluyor.
- Azar azar ve sık sık yemeyi tercih edin, asla aç kalmayın. Dengeli ve düzenli beslenin, tek tip gıda tüketiminden vazgeçin.
- Çay, kahve, kola, soda, meşrubat ve alkol tüketimini azaltın.
- Kuruyemiş sakatat şarküteri ürünleri sos ve kremalardan uzak durun.
|
| |