02.Mart.2016, 23:58
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Domates konserve yapımı Malzemeler:
10 kilo domates Yapılışı:
Domatesleri güzelce yıkayıp robotta çekin. Daha büyük parçalı isterseniz bıçak yardımı ile doğrayın. Çok sulandırmamaya dikkat ederseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Rondodan geçirdiğiniz domatesleri bir tencereye yağsız olarak koyun, kaynamaya başladıktan sonra 30 ila 45 dakika arası pişirin.
Ayrı bir tencerede kavanozları kaynatmak için su kaynatın. Tencerede kaynamakta olan suyla kavanozları çalkalayın ve 1-2 taşım tıkırdatın. Kapakları da aynı şekilde kaynar suda biraz bekletin.
Kaynayak domatesleri sıcak bir şekilde kavanozlara doldurun ve ağzını hiç beklemeden kapatıp düz bir yere ters çevirin.
Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın. Soğuyan kavanozları, güneş görmeyen bir yerde saklayın. Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve açılan kavanozu en geç iki gün içinde tüketin.
Eğer bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Kışın yemeklere, kızartmalara ve özellikle menemen yaparken kullanabilirsiniz. |
| |