13.Şubat.2016, 22:08
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Makarna püf nokta, makarna pişirmenin püf noktaları, makarna pişirme püf noktası, makarna yapmanın püf noktası, makarna yaparken püf noktalar… - Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz.
- Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için, haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın; tadındaki değişikliği hemen anlayacaksınız.
- Makarnanın haşlama suyuna bir iki baş soğan, havuç v.b. sebzeler koyabilirsiniz, böylece makarnanız daha lezzetli olacaktır.
- Makarna neden sudan geçirilmez, çünkü B vitamini eksilir. Makarnanızı iyi kalite kullanmaya özen gösterin ve iyi kalite bir makarnayı soğuk sudan geçirmeyin.
- Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.
- Makarna bol tuzlu suda haşlanmalıdır. Tuzu baştan değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir.
- Makarnaları suya atınca birbirine yapışmaması için ilk 30 saniye kaşıkla sık sık karıştırmak gerekir. Sonra da 3 dakikada bir ara sıra karıştırılmalıdır.
- Makarna kesinlikle ocağın altı hiç kısılmadan ve tencerenin kapağı kapatılmadan haşlanmalıdır.
- Makarnaların birbirine yapışmasına neden olan bir diğer hata ise suyun tamamen kaynamadan makarnaların eklenmesidir. Su iyice kaynadıktan bir iki dakika sonra makarnayı ekleyin.
- Makarnanın pişirme suyuna zeytinyağı yerine ay çiçek yağı eklemeyin. Zeytinyağı makarnanın etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve sosun makarnaya nüfuz etmesini engeller.
- Makarna süzgeçte bekletilmemelidir. Süzülür süzülmez hemen içinde sıcak sos olan tavaya alınmalı ve 1 dakika kadar sosla karıştırılarak birlikte pişirilmelidir.
|
| |