Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Hiçbir başlığa uymayan yazılar ! (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=126)
-   -   C vitamini eksikliğini gösteren 10 erken işaret (http://forumortam.com/showthread.php?t=83125)

admin 23.Ağustos.2020 00:32

C vitamini eksikliğini gösteren 10 erken işaret
 
C vitamini, vücudunuzun sağlıklı ve düzgün çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Her gün yeterli miktarda almanız gerekir çünkü diğer vitaminlerin aksine C vitamini vücutta çok uzun süre kalmaz. Vücutta meydana gelen C vitamini eksikliği ise kendini birtakım belirtilerle gösterir. C vitamini eksikliğini erken fark etmenize yardımcı olacak 10 işareti sizlerle paylaşıyoruz...
ABONE OL
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...55e07d9e6f.jpg


2-Çok kolay morarırsınız ve yaralarınızın iyileşmesi çok uzun sürer
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...53da697df4.jpg
Adeta bir şeftali gibi çürüyorsanız C vitamini eksikliği yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Neyse ki her gün narenciye ve sebze yiyerek bunu telafi edebilirsiniz. Ayrıca çiziklerinizin ve kesiklerinizin iyileşmesi çok uzun sürüyorsa bu da C vitamini seviyenizi yükseltmeniz için bir işarettir . Vücudun kolajen üretmek için de C vitaminine ihtiyacı olduğunu untumayın!

3-Saçlar kolay kırılıp dökülür
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...1ca4e82b5a.jpg
Saç kırılması ve dökülmesi yaşıyorsanız C vitaminini gıda takviyelerinden değil, besinlerden almaya çalışın. İşe brokoli ve kivi tüketerek başlayabilirsiniz. Birçok gıdada yeterli miktarda C vitamini bulunur, bu nedenle takviye almanıza hiç gerek yok. Tek ihtiyacınız olan daha sağlıklı bir diyet.

4- Sık sık eklem ağrıları yaşarsınız
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...c6bb5fc1be.jpg
Eklem ağrısı, C vitamini eksikliğinin çok yaygın bir erken belirtisidir. C vitamini çok güçlü bir antioksidandır ve eksikliği durumunda eklemlerinizde enflamasyona bağlı ağrılar ortaya çıkar. Eklem ağrılarının canınızı sıkmaması için C vitamininden zengin beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

5-Bağışıklığınız düşer ve sürekli hastalanırsınız
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...00320af1ce.jpg
Sık grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyon yaşıyorsanız belki de bağışıklığınız düşmüştür. C vitamini, bulaşıcı hastalıklarla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. Sürekli hasta oluyorsanız bu bağışıklığınızın düştüğünü gösterir ve bu durumu, C vitamini alımınızı artırarak ortadan kaldırabilirsiniz.

6-Sebepsiz yere kilo alırsınız
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...b58ce515a9.jpg
Yaşam tarzınızda önemli bir değişiklik olmadığı halde yine de kilo aldıysanız bu, C vitamini eksikliğiyle ilgili bir durum olabilir. Yapılan araştırmalar, düşük C vitamini seviyesi ve yüksek vücut yağı özellikle de göbek yağı arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. C vitamini, vücudunuzun daha hızlı yağ yakmasına yardımcı olur. Lahana salatası bunun için çok güzel bir tercih, bizden söylemesi...

7-Gün içerisinde kendinizi uykulu ve yorgun hissedersiniz
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...28b246a3e2.jpg
Gece boyunca yeterince uyuyor ancak yine de gün içerisinde kendinizi hâlâ halsiz hissediyorsanız yeterli C vitamini almıyorsunuz demektir. Yorgunluğuzun sebebi de vücudunuzdaki C vitamini eksikliğinden olabilir. Günlük C vitamini alımınızı düzenledikten sonra muhtemelen kendinizi daha az yorgun hissedeceksiniz. Fincan fincan kahve içmek yerine 1 kivi yiyin!

8-Cildiniz kuru ve donuk görünür
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...e608468500.jpg
Daha önce de söylediğimiz gibi C vitamini kolajen üretimi için çok önemlidir. Yeterli C vitamini almadığınızda kolajen üretimi sekteye uğradığı için cildiniz daha donuk ve kuru görünür. Cilt bakım ürünleri arasında en pahalı olanların C vitamini serumları olduğunu düşünürsek bu duruma şaşırmamalı...

9-Sık sık burun kanamaları yaşarsınız
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...72f4cd3f1c.jpg
Burun kanaması genel sağlığınız için genellikle tehlikeli değildir ancak sık sık yaşıyorsanız vücudunuzun daha fazla C vitamini ihtiyacı olduğu anlamına da gelebilir. Burnunuz küçük kan damarlarıyla doludur ve C vitamini eksikliğine bağlı olarak bu damarların yapıları zayıfladığında burun kanamaları ortaya çıkabilir.

10-Tırnaklarınız incelip zayıflar
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...0155b3f00b.jpg
Vücudun demiri daha iyi emmesi için C vitamini gerekir. C vitamini eksikliği daha kırılgan tırnaklara neden olan demir eksikliği anemisine yol açar. Tırnak güçlendiriciler deneyip istediğiniz sonucu elde edemediyseniz diyet listenize daha fazla taze meyve ve sebze eklemeniz sizin için faydalı olabilir.


Şu Anki Saat: 14:07

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.