Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Hiçbir başlığa uymayan yazılar ! (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir? (http://forumortam.com/showthread.php?t=81761)

admin 07.Kasım.2019 01:22

Küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir?
 
Günlük yaşantınızda neredeyse hiç karşınıza çıkmayan “Küpe Çiçeği”, rengi ve duruşu ile göz kamaştıran bir çiçek türüdür. Sarkık görünümü ile küpe şekline benzeyen küpe çiçeğinin bilimsel Fuchsia olarak adlandırılmıştır. Peki, küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir? Küpe çiçeği nasıl yetiştirilir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde…
http://www.olusum.org/paylasim/resim...4aa91ba82e.jpg

Bilimsel olarak Fuchsia olarak adlandırılan “Küpe Çiçeği” sarkık görünümü ile küpeyi adlandırılan bir çiçektir. Tropik Orta ve Güney Amerika’nın dağlarında yetişen bu çiçeğin 100’e yakın türü vardır. Bazı kaynaklar da Küpe Çiçeğinin ana yurdu Meksika olarak geçiyor. Süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik yerlerde yetişmeyi sever. Asılı saksılarda yetiştirilen ve harika tonlu renkleriyle (mor, kırmızı, pembe ve beyaz) göz kamaştıran küpe çiçeğine mümkün olduğunda yapraklarına ara sıra su fısfıslamanız tavsiye edilir. Su fısfıslamanın bitkinin böceklerden uzak kalmasına yardımcı olduğu söylenir. Peki küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Küpe çiçeği narin dallara sahiptir. Uzun yıllar yetiştirebileceğiniz bu çiçeği dış mekanda bir süs bitkisi olarak kullanabilirsiniz. Bitkinin dallarından çiçekleri aşağı doğru sarkar. Çiçekleri kırmızı, mor, beyaz ve pembe renklerindedir. Küpe çiçeği 2 renkli olacak şekilde bir görüntüye sahiptir. Dış görüntüsü ile herkesi büyüleyen ve gerçekliği tartışılan bu çiçeğin, her yıl çiçek vermesi için düzenli bakım yapılması gerekir. Bu bakım içerisinde en önemli faktörler doğru sulama, güneşlenme, gübreleme ve ilaçlamadır. Ocak ayında dikilmesi önerilir.

Küpe çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır?

-Kış aylarında çiçeğinizi evin içinde bakmanız, gelişimi için daha faydalı olacaktır. Ancak hangi koşulda olursa olsun, küpe çiçeğini 5 derecenin altında bırakmamanız gerekir.

-Çiçeklerini kolay kolay dökmeyen küpe çiçeği, yarı gölge yerleri sever. Direk güneş ışığına maruz kalırsa çiçeklerini dökmeye başlar.

-Tohum ve çelik ile üretimi yapılır ancak tohumla küpe çiçeği üretimi çok önerilmez.

-Saksı değişimi yılda bir defa yaz sıcakları başlamadan, ilkbaharda yapılır.

-Seçtiğiniz saksıların mutlaka drenaj deliği olmalıdır, yoksa fazla olan su bitkinize zarar verir.

-Küpe çiçeğinin toprak isteği gevşek topraktır. Yani geçirgen topraklardan hoşlanırlar.

-Toprağı fazla sıcak olmamalıdır yoksa çiçekleri dökmesine sebep olabilir.

-Gübreleme işlemi ilkbahar ortasından yaz sonuna kadar haftada 1 kez yapılmalıdır.

-Sulama fazla olursa çiçeğin tomurcukları dökülmeye başlar. Yaz aylarında sulama miktarınızı artırıp, kış aylarında azaltmanız gerekir.

-Küpe çiçeği bakımı için budama da önemlidir. Budama kış aylarında yapılmalıdır.


Şu Anki Saat: 16:51

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.