1. Öncelikle kişinin bir uzman eşliğinde kendine bir beslenme programı oluşturması gerekir. Bu programdan mümkün olduğunca taviz vermemek gerekir.
2. Kalorisi yüksek gıdalardan sakınılmalıdır.
3. Şekerden uzak durulmalı ve tuzu da mümkün olduğunca az tüketmelidir. Un olarak kepekli un kullanılabilir. Şeker ihtiyacını meyve gibi doğal ürünlerden karşılamalıdır.
4. Kızartmalardan uzak durulmalıdır.
5. Günlük beslenmede taze meyve ve sebzelerden vazgeçilmemelidir.
6. Yiyecekleri fazla pişirmekten kaçınmalıdır.
7. Yemeklerde yağı az kullanmalı ve zeytinyağı kullanılmalıdır
8. Yağlı gıdalardan uzak durulmalıdır.
9. Abur cubur ve fast food gıda tüketmekten vazgeçilmelidir.
10. Yiyecekleri az az fakat sık sık yemelidir.
11. Yediğimiz besinlerin besin değerlerini bilmek ve ona göre ne kadar tüketmemiz gerekiyorsa ona göre dengeli bir şekilde tüketmemiz gerekir.
12. Su içmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Bol bol su içilmelidir.