Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   El ve Ayak Bakımı (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Tırnaklar Doğal Yollarla Nasıl Güçlendirilir? (http://forumortam.com/showthread.php?t=80997)

buse 22.Mayıs.2016 00:46

Tırnaklar Doğal Yollarla Nasıl Güçlendirilir?
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1370353419.jpg

Uzun tırnaklar bir kadını daha kadınsı ve güzel gösterir. Fakat uzun tırnakların olabildiğince güçlü olmasına ihtiyacı vardır. Çünkü aksi takdirde kolayca kırılabilirler. Elbette ki güçlü tırnaklara sahip olmak için bazı önlemleri almak gerekir. Aşağıda bu konuda faydalı olabilecek öneriler belirtilmiştir.

1. Tırnaklarınızı güçlendirmek için biotin vitamini yönünden zengin besinler yiyin veya günlük 300 mcg ( mikrogram ) beslenme desteği alın. Biotin tırnak bakımında önemli rol oynayan keratin maddesinin üretiminde faydalıdır.

2. Çinko yönünden zengin besinleri tüketin. Özellikle suda haşlanmış yumurta ve süt tırnak sağlığı ve güçlü tırnaklar için oldukça fayda sağlayacaktır.

3. Tırnaklarınızı güçlendirmek istiyorsanız tırnaklarınızı temiz ve kuru tutun. Bu mantar ve bakterileri tırnaklarınızdan uzak tutacaktır. Mantar ve bakteriler tırnakları zayıflatır.

4. Tırnaklarınızı düzenli olarak kesin. Tırnaklar düzgün kesilmelidir. Düzenli olarak tırnak kesme tırnaklardaki kırılma ve kopmaları engelleyecektir. Bu kırılma ve kopmalar tırnaklarda olası bir enfeksiyona da yol açabilir.

5. Tırnaklarınızı güçlendirmek için tırnaklarınızı yemekten ve şeytantırnağını soymaktan kaçının. Bu tırnak yüzeyini zayıflatır.

6. Tırnaklarınızı nemlendirin. Nemlendirme tırnakları kırılmalardan uzak tutabilir.

7. Tırnakların güçlü ve sağlıklı olması için bol su içmeyi ihmal etmeyin.


Şu Anki Saat: 14:51

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.