Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Cilt Bakımı (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Cildi Parlatan Maskeler (http://forumortam.com/showthread.php?t=79946)

buse 02.Şubat.2016 18:28

Cildi Parlatan Maskeler
 
http://www.butamsenlik.com/wp-conten...pg&w=231&h=139

Cildi parlatmak için doğal maske tarifler, parlaklık veren maske tarifi, cildi parlatan domates maskesi, yüzü parlatan maske…
Domates maskesi: Domatesin suyunu tamamen çıkartarak (blendır yada rende fark etmez) ister posasıyla ister sadece suyunu süzerek , azar azar un katıp karıştırın. macun kıvamına geldiğinde yüzünüze maske halinde sürün. kimileri 5-10 bekletiyor ama ben 20 dk kadar bekletiyorum maske iyice kuruyor un sayesinde. cildi ılık suyla iyice durulayın ve tonikleyin.
Bal ve portakal suyu maskesi: Bu maske yüzünüz için en kolay ve organik yolla cilt dokunuzu tamir etme ve parlaklık verme özelliğine sahiptir.
3 yemek kaşığı portakal suyu ve yarım fincan balı iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün. 30 dakika sonra önce ılık sonra soğuk suyla durulayın. Daha sonra nemlendirici uygulayın. Maskeyi haftada 2 veya 3 kere uygulayabilirsiniz.
Avokado maskesi: Özellikle yağlı ve sivilceye yatkın ciltlerin aşırı yağını almak ve doğal bir parlaklık oluşturmak için etkili ve pahalı olmayan doğal bir maskedir.
1 olgun avokadoyu soyup iyice ezin. Daha sonra 1 yumurta akını ve 1 çay kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Göz çevresini koruyarak maskeyi yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra durulayıp geri kalan cilt bakımı rutininizi uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi günlük olarak yapabilirsiniz.
Yumurta maskesi: 1 yumurta akı ve 1 limon kabuğu rendesini karıştırıp temiz olan cildinize sürün ve yaklaşık 1 saat sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.
Zerdeçal maskesi: 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozunu 3 tatlı kaşığı taze limon suyu içerisine ekleyin. Bu karışımı tüm yüzünüze uygulayın. 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu yapacağınız yüzü parlatmak için maske ile cildinizde oluşan lekelerin de kaybolduğunu kısa sürede farkedebileceksiniz.


Şu Anki Saat: 10:55

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.