Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Cilt Bakımı (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Parlak bir Cilt İçin Neler Yapılmalı (http://forumortam.com/showthread.php?t=79921)

buse 30.Ocak.2016 22:44

Parlak bir Cilt İçin Neler Yapılmalı
 
http://www.butamsenlik.com/wp-conten...pg&w=231&h=139

Parlak bir cilt için neler yapılmalı, cildin parlak görünmesi için, cildin güzel olması için ne yapmalı, cilde neler iyi gelir, cilt için tarifler nelerdir?
Ilık pirinç suyuyla yüzü yıkamak, Hintli kadınların asırlardır uyguladıkları bir yöntem. Pirinç içeriğindeki magnezyum, B vitamini ve bakır gibi maddeler ısıyla birlikte suya karışıp cildin ışıldamasını sağlıyor.
Havuç, bol miktarda A vitamini içerir ve çok iyi bir sivilce ilacı ve bağırsak temizleyicisidir. Havuç aynı zamanda sağlıklı cilt, saç, tırnak ve sinirler için gereken fosforu içerir.
Elma, cilde en iyi gelen meyvelerden biri olup E vitamini ve folik asit içerir ve cildin berraklaşmasını sağlar.
Sıcak su ve limon ile toksinleri atarsınız ve cildin su ihtiyacını karşılarsınız.
Gün içinde bol bol su içilmeli. Cildin nem ihtiyacı ve sağlığınız için.
Cildin güzel olması için ne yapmalı?

Yoğurt, cilde parlaklık kazandıran yoğurttaki faydalı laktobasiller, doğal florayı korur.
Yeşil yapraklı sebzeler tüketmek cilt ve sağlığınız için zorunu besinlerdendir. Örneğin ıspanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler…
Zeytinyağı, cildi pürüzsüz, nemli ve esnek bir hale getirir. Ciltteki kızarıklığı ve doku bozulmasını önlerken, cilt kurumasına ve sertleşmesine karşı savaş açar.
Balık, somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunan temel yağ asitleri (omega 3’ler), kızarıklığı önleyip bağışıklık fonksiyonunu destekleyerek cilt sağlığında önemli rol oynarlar.
Kavunu günde birkaç dilim yemek cilde iyi gelecektir. Ciltteki pullanmayı önler.
Soya, sivilceyi önleyen tam bir cilt kurtarıcısıdır. İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar nedeniyle, akne oluşumunun önüne geçebilir. Ayrıca soyada, yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunur.
Dut, böğürtlen, ahududu, çilek gibi orman meyveleri kırışıklıklara iyi gelir. Yaşlanmayı geciktiren antioksidanlar içerir.
Yulaf, toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Yulafın içerdiği lifler, vücut tarafından toksinleri filtre etmekte kullanılır. Ayrıca B vitaminleri açısından da son derece zengindir.


Şu Anki Saat: 14:18

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.