Çörek Otu Nedir? http://diyetsaglikliyasam.com/wp-con...ir-646x323.jpg Çörek Otu Nedir? Yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan bir bikri türüdür çörek otu. Tıbbi alanlarda yaygın şekilde kullanılmış olan çörek otu birçok derde deva olmuştur. Günümüzdeki imkânları kullanarak daha fazla araştırma yapılmıştır. Çörek otunun içeriğin de linojelik asit, thymoguinone, nigello, melanthin, nigiline, damascenine, palmitik asit, oleik asit ve tanen gibi maddeler içerir. Çörek otunun içerdiği vitaminler A,E,H,C,B1,B2,B6,içeren çörek otu, selenyum, çinko, magnezyum,sodyum,potasyum,kalsiyum,fosfor ve demir gibi mineraller içermektedir. Çörek Otunun Faydası Nelerdir? Çörek otunda bulunan şifa oldukça fazladır. İltihaplanmayı azaltır, ağrıkesici özelliği vardır, ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır. Göz nezlesinde tedavi edici etkisi bulunmaktadır, Kolik, İshal, dizanteri, kabızlık ve hemoroid ve anne sütü artırıcı özelliği bulunmaktadır. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olur, Hormon dengesini düzenler ve hormonun sağlıklı şekilde işlev görmesini sağlar. Çörek otu doğum izleri, sivilce izleri ve yara izlerinden sonra meydana gelen cilt lekelerine de iyi gelir. Cilt hücrelerini yenilenmesine yardımcı olur.Çörek otu sac dökülmesini azalttığı ve sac hücreniz ölmediyse yeni saç çıkmasına da yardımcı olur.
Çörek Otu Nasıl Kullanılır? (Tüketilir) Bir çok doktora göre çörek otunun öğütülmemiş halde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü öğütülme işlemi sırasında içerisinde bulunan bulunan faydalı yağlar uçar. Bu sebeple çörek otunu tohum halinde almanızı öneriyoruz. Çörek otunu poğaça da, börekte, kurabiyelerde ve salatada kısacası birçok yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Ek olarak çörek otunu düzenli olarak tüketmesi için sabah kahvaltıdan ve yemekten yaklaşık 1 saat önce tatlı kaşığı kadar çörek otu çiğneyebilirsiniz. Veya çörek otunu bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp tüketebilirsiniz. |
Şu Anki Saat: 23:55 |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.