Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 30.Kasım.2014, 15:20   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart 2014-2015 Sonbahar&Kış Renk Trendleri

2014-2015 Sonbahar-Kış sezonunda parlak kırmızı, sarı, lila, konyak, kobalt gibi canlı renkler hakim. İşte sezonun renk trendleri!

Sangria
Kırmızının bu egzotik tonu, sonbahar renk trendlerinde başrolde yer alıyor. Pantone’ye göre bu renk insanda uzak yerlere gitme hissi ve gösterişli maceraların yarattığı hisleri uyandırıyor. İspanyolların meşhur içkisi Sangria’dan ismini alan renk, kırmızı ile koyu pembe arasında oldukça çekici bir yerde duruyor. Sonbahar kombinasyonlarına Akdeniz ateşini taşıyacak bu renge mutlaka yer vermelisiniz.


Aurora Kırmızı
Paletteki en canlı kırmızı tonu, gündoğumu anlamına gelen ‘aurora kırmızı’. Bu sezon kırmızı ve pembelerin birçok tonuna rastlayacağız fakat aurora, bunların içinde en sofistike ve dikkat çekici olanı. Bu sezon kıyafetlerden aksesuarlara, makyaj trendlerine kadar her yerde karşımıza çıkacak ton, tam anlamıyla sezona damgasını vuracak. Belki bir ruj, belki bir ayakkabı... Küçük de olsa bu rengi taşıyan bir parçayı bu sezon koleksiyonunuza ekleyin.



Puslu Leylak
Bu iki olgun kırmızı tonunu son derece dinamik ve genç mor renkler takip ediyor. Dedik ya bu sonbahar hiç görmediği kadar canlı ve alışılmadık renkler görecek, işte onların başında bu mor tonları geliyor. Puslu leylak bu morların hem romantik hem de en zarif olanı diyebiliriz. Kadınsı bir gücü çağrıştıran bu rengi, paletteki diğer sıcak tonlarla birleştirerek romantik bir etki yaratabilir ya da mavi ve grilerle kombinleyip daha güçlü bir kontrast yakalayabilirsiniz.



Parlak Orkide
Pantone’nin sene başında yılın rengi olarak açıkladığı parlak orkide, tabii ki sonbahar sezonunda da karşımıza çıkıyor. Senenin en meşhur rengi bu palette bulunan tüm renklerle şahane bir uyum sergiliyor. İster diğer kırmızı tonları ile kullanarak sıcak bir etki yaratın, ister soğuk mavilerle göze çarpan bir kombinasyon yapın, ama bu sezonun rengini göz ardı etmeyin.
Selvi Yeşili
Sezonun tek yeşil tonu adını bir ağaçtan alıyor. Selvi ağaçlarından esinlenilmiş bu ton son derece büyülü ve güçlü bir etki vadediyor. Kırmızılardan mavilere, gri ve sarılara kadar sezon paletindeki tüm renklerle muhteşem uyum içinde olan servi tonu, bizim de favorilerimizden.


Canlı Kobalt
Kobalt tonunun birçok hayranı olduğunu biliyoruz. Sezonun favorisi bu sofistike tonun en canlı versiyonu. Sangria’dan sonra sonbaharın en önemli ikinci rengi olan canlı kobalt rengini isterseniz paletteki mor tonları ile kombinleyerek iddialı bir görünüm elde edebilir, isterseniz daha mat tonları tercih edip zarif bir sonuç ortaya çıkarabilirsiniz.
Asil Mavi
Adı bile bu rengi tercih etmemiz için yeter de artar! Son derece ağırbaşlı olmasının yanında oldukça dikkat çekici olan asil mavi tonu hafif mora çalıyor. Lacivert kadar sıradan ve düz, mor kadar iddialı ve asi olmayan bu mavi tonu, bu sezon en sevdiğiniz renk haline gelecek.
Alüminyum Grisi
Bu kadar canlı renk arasında mutlaka bir gri tonu olmalı. 2014-2015 Sonbahar-Kış sezonunun vazgeçilmezi olan grinin en tatlı tonu alüminyum, hafif beje bakan bir renk. Bunu tabii ki paletteki diğer tüm renklerle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Bu nötr ton, kendinizi içinde rahat aynı zamanda sofistike hissedeceğiniz birçok kombinasyon yapmaya olanak sağlayacak.

Konyak
Listede sangria'dan sonra içki isminden ilham alan ikinci renk konyak. Hem gündüz hem gece rahatlıkla kullanılacak bu tonu, sarılar, morlar ya da kırmızılar ile kullanıp canlandırabilir ya da mavi ve grilerle kombinleyip son derece şık bir sonuç elde edebilirsiniz.


Buğulu Sarı
2014-2015 Sonbahar-Kış paletimizde güneşin rengi olmazsa olmazdı! Sıcak, pozitif ve iç açıcı bir renk olan buğulu sarı, son dönemlerde kış sezonunda karşımıza çıkan sarıların en yumuşak başlısı. Özellikle desenlerde sıkça karşılaşacağımız bu sarı tonu, bahar gelinceye kadar bize mutluluk verecek.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla