Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 04.Ekim.2020, 08:52   #1
admin
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
Standart Çocuklu tatil için bilmeniz gereken 12 şey

Tatile çıkmadan önce mutlaka bu bilgileri dikkate alın.

1. Lüks tatillere para harcamayın.
Tatil bütçeniz limitliyse, lüks tatil harcamalarınızı eşinizle ya da arkadaşlarınızla olduğunuzda yapın. Küçük çocuklar için havuzun 5 yıldızlık kalitede olup olmaması pek de önemli değildir.

2. Eve yakın bir yerlere gidin.
Bir deniz kenarına ulaşmak için uçakta 10 saat geçirmenin ne anlamı var? Seyahat sürelerini olabildiğince az tutarak, eve yakın kalarak para, zaman ve enerji tasarrufu yapın.

3. Uçan ve ağlayan bebekler, dünyanın sonunu getirmezler.
Bazı bebekler, uçak da çok rahatken bazıları öyle olmayabiliyor. Sakin olun ve panik yapmayın. İlk ebeveynliğinizse biraz zor olabilir. Ama emin olun ki zamanla gözlerini dikenleri umursamayacaksınız.

4. Çok fazla yüke gerek yok.
Yalnızca en temel malzemelere ihtiyacınız var; abartmayın, böylelikle yalnızca stresinize stres katmış olursunuz. Uçaklar, sinemalardan daha fazla film gösterirken, çocuklar oyalansın diye oyuncak taşımanın hiçbir manası yok.

5. ?Gri alanlar? konusunda hazırlıklı olun.
Seyahatlerde gri alanlar vardır, bilirsiniz ? çocuklarla birlikteyken zorluk yaşanılan anlar. Havaalanı güvenliğinde beklerken, bilet sırasındayken, taksi ya da otobüs beklerken yaratıcı ve akıllı olun; sabırlar taşmadan dikkatlerini dağıtacak bir şeyler bulun.

6. Programınıza çocuk aktiviteleri ekleyin.
Paris?e gidip iki çocukla 4 saatlik Louvre turu yapmayın. Bunun yerine birkaç yeri kapsayacak şekilde bir saatlik bir tur ayarlayın, sonrasında çocukları hemen yandaki Tuileries parkına götürün; sallansınlar, kaysınlar, dondurma yesinler. Herkes ihtiyacı olanı yapmış olsun.
*

7. Çocukları bir şeye katılmaya zorlamayın.
Dağlara kayak yapmaya mı gittiniz? Evet, elbette çocukları bir programa yazdırın. Bir iki gün hoşlarına gidip gitmediğine bakın; eğlenmiyorlarsa bir hafta boyunca zorla devam ettirmeyin. Başka bir şeyler deneyin. Birilerine, bir şeyler kanıtlamaya değil, güzel anılar edinmeye geldiniz.

8. Biraz durmak, hiçbir şey kaybettirmez.
Tatil boyunca programa boş zamanlar koymazsanız, ciddi derecede yorulmuş çocuklarla kalakalırsınız. Gün içerisinde bir ana aktivite programlayın, sonrasında rahatça yemeğinizi yiyin ve biraz dinlenin. Hala enerjiniz varsa, günün ilerleyen saatlerinde de bir şeyler yapabilirsiniz.

9. Eğitici şeyler, sıkıcı değildir.
Çocuğunuza yeni bir deneyim kazandırabileceğiniz hiçbir anı kaçırmayın. Henüz yürüyemeyen ufaklıklar bile yeni seslerden, dillerden, kokulardan, görüntülerden bir şeyler kaparlar. Biraz daha büyük çocuklar ise haritaları takip edebilir, başkentleri öğrenebilir, yeni bir dilden birkaç kelime kapabilirler.

10. Spontane gelişen şeyler harikadır.
Yeni bir yerde gezinirken bir sokak sanatçısına, müzik grubuna ya da çocukları mutluluktan uçuracak bir aktiviteye denk gelmeniz olasıdır. Fırsat ayağınıza geldiğinde, planlarınızı son anda değiştirmekten korkmayın.

11.Yeniden çocuk olmaktan keyif duyun.
Arada sırada, çocuklarınızla bir lunaparkta eğlenerek kendinize bir iyilik yapın, rahatlayın ve yeniden çocuk olmanın keyfine varın. Bir çocuk için bu anları ailesiyle paylaşmaktan daha değerli bir şey yoktur.

12. Evinizi dönüş için hazırda bekletin.
Eve dönüp dolu bir kirli sepetiyle, boş bir buzdolabıyla ve yapılmamış yataklarla karşılaşmaktan kötüsü yoktur. Seyahatten önce evinizi toparlamaya, kilere pratik bir şeyler koymaya ve kirli çamaşırları yıkamaya vakit ayırın.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla