Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 07.Mart.2020, 23:56   #1
admin
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
Standart Kızı ilk kez regl olan anneler için öneriler

İlk regl her kadın için önemli bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla kızınıza regl olmanın korkulacak bir şey değil, doğal bir süreç olduğunu ve genç kızlığa ilk adım anlamına geldiğini açıklayın. İşte kızı ilk defaregl olan annelerin için öneriler...


Kızınız, ergenlik çağının gelmesiyle 12-13 yaşlarında ilk regl dönemini yaşayacaktır.Bu durum bir iki sene ileri ya da geriye gidebilir ancak her an gerçekleşebileceğine dair tetikte olmanız gerektiğini unutmayın. Zira gerçekleşen şeyin ne demek olduğunu ona anlatmak ve korkusunu atlatmasını sağlamak sizin elinizde. Kızınız regl olmadan önce size bazı sorular sormaya başlayabilir ve bazen ise olduktan sonraki dönemde utanarak sormaya çekinebilir. En doğrusu bu konuda onu beklemeden yavaş yavaş kadın bedeni ve işleyiş hakkında ufak bilgileri ona vermeye başlamaktır.

Peki ilk defa regl olan kızınıza nasıl davranmalısınız?

- İlk regl her kadın için önemli bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla kızınıza regl olmanın korkulacak bir şey değil, doğal bir süreç olduğunu ve genç kızlığa ilk adım anlamına geldiğini açıklayın. Bunun için de, tatlı bir dille, kendi regl anılarınızı anlatın.

- Kızınızın size regl ile ilgili sorular sormasına izin verin. Mesela ilk merak edeceği şey regl olacağını nasıl anlayacağıdır. Kızınızın sorularını sabırla dinleyerek, doğru bir araştırmayla eksiksiz bir biçimde yanıtlamalısınız. Böylece aranızdaki güven bağı kuvvetlenir.

- Kızınızın doğru pedi bulması için ona yardımcı olun. Bu konuda tutucu ve inatçı davranmayın. Asıl önemli olan, onun kendisini rahat hissetmesidir.

- Kızınız ilk reglini yaşadıktan sonra beraber adet takvimi hazırlayın. Böylece kızınız bir sonraki adet dönemi için daha hazır hisseder.

- Regl ağrıları çekilmez olabilir. Bu konuda kızınıza yardımcı olun. Çünkü anne şefkati en az sıcak su torbası ve ağrı kesici kadar etkilidir.

- Eğer henüz regl olmadıysa, kızınıza bir regl kiti hazırlayabilirsiniz. Bir ped, yedek bir külot, ağrı kesici ve sıvı sabundan oluşan bu kiti, kızınız her zaman yanında taşımalı. Bunun için de seveceği bir çanta seçebilirsiniz.

- Kızınıza PMS’in ne olduğundan bahsedin ve bu dönemi en sakin şekilde geçirmesi için neler yapması gerektiği konusunda tavsiyeler verin.

- Kızınızla regl ve hamilelik ilişkisi hakkında konuşun. Regl olmanın hamilelik için kurtarıcı olmadığını bilmeli.

- Kızınızın regl döneminde kendisini dünyaya kapatmasına izin vermeyin. Arkadaşlarıyla görüşsün, bakım yapsın.

- Kızınızın okulunda da regl bilincinin oluşmasına destek verin. Öğrencilerin ped temin edebilecekleri dolaplar, temiz tuvaletler, anlayışlı öğretmenler gibi.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla