Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 27.Mayıs.2016, 22:49   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Kilo Vermek İçin Hipnoz Yöntemi İşe Yarıyor Mu?



Hipnozla kilo verme yöntemi diyet, egzersiz ve danışmanlık yöntemlerinin yanında kilo vermeye yardımcı olmak için kullanılmaktadır.

Fakat sadece hipnoz yönteminin kilo verdirdiğine dair elde yeterli net bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Hipnoz trans halinde olmak gibi bir konsantrasyon halidir. Hipnoz yöntemi genelde hipnoterapistler tarafından uygulanır. Bir insan hipnoz altındayken dikkati önemli derecede karşıdan gelen tavsiyelere, telkinlere, davranış değiştirme gibi şeylere daha duyarlıdır.

Hipnoz yöntemi ile zayıflama konusunda yapılan bazı çalışmalarda hipnoz yönteminin kilo vermede az bir etkisinin olduğunu göstermektedir. Örneğin yapılan araştırmalarda çalışmaya katılan denekler 18 aylık sürede ortalama 2,7 kilo vermişlerdir. Fakat elbette uzmanlar bu araştırmaların sorgulanabilir olduğunu ve hipnoz yönteminin zayıflamada ne kadar etkili olduğunun tam net bildiren yeterli araştırmalar bulunmadığını belirtmektedirler.

Hipnoz yöntemi zayıflamada genelde egzersiz ve diyet yöntemleriyle birlikte kullanıldığı zaman etkili olmaktadır. Eğer diyet ve egzersiz yaparak kilo vermeye çalışıyorsanız ve kilo verme hedefinize daha iyi ulaşmak istiyorsanız bunların yanında uzmanınızla da görüşerek yaşam şekli değişikliklerini uygulayabilirsiniz. Yani bu konuda genel olarak yapılan tavsiye sadece hipnoz yöntemine güvenilmemesi ve diğer yöntemlerin de uygulamaya alınması şeklindedir.

Hipnoz yöntemi kilo vermede nasıl yardımcı olmaktadır?

Kişinin yeme davranışları ve metabolizması üzerinde etkili olan stres etkenlerini hafifleterek kişide zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlar. Kişi bunun sonucunda stresten kaynaklı yeme davranışını daha az gösterir.

Hipnoz yöntemi ile kişi beslenmesinde porsiyon büyüklüğü, besin ve tat tercihleri gibi konularda olumlu değişikliklere gidebilir.

Hipnoz yöntemiyle kişi daha bilinçli bir beslenme şekline ve düzenine kavuşabilir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla