Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 13.Mart.2016, 22:18   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Diyet günlüğü - 6. hafta- Elveda 7 bardak kahve!

Diyetimin 6. haftasında sağlıklı beslenmeye dair tüm sorularımın cevabını kendim verebilir hale geldim.



Bu hafta da 1 kilo vererek diğer haftalarda aldığım kilolardan kurtuldum. Yani şu an 58 kiloyum. Tüm bunlar olurken vücudumdaki ve hayatımdaki değişikliklerden bahsetmek istiyorum.

Daha önceki yazılarda da anlattığım gibi su içme sorunu yaşayan birisiydim ve bu sorunumu tamamen çözdüğümü söyleyebilirim. Düzenli olarak su içiyorum ve bunu herhangi bir zorunluluk hissetmeden yapıyorum. Vücudunuz bir süre sonra su içme sistemine alışıyor ve hiçbir zorlamaya gerek kalmadan kendiniz su içmeye başlıyorsunuz.

Suyu düzenli olarak tükettiğim için eskiden günde 7 bardağı bulan kahve içme seremonilerim sona erdi. Günde 3 bardağı geçmeyecek şekilde kahve tüketiyorum ve bu durum uykuma, gündelik hayatıma, sağlığıma yansıyor.




Yemek yeme durumumsa bilinen diyet mantığından kilometrelerce uzak. Diyetisyene gidiyorum fakat diyet yapmıyorum. Bu tamamen sağlıklı beslenmeyi öğrenmeyle alakalı bir durum. Bilmediğiniz bir yaşam şeklini öğrenmeye başlamak gibi. Tüm olumsuz ve sağlıksız yaşam formlarını barındıran bir hayatın içinde yaşıyoruz ve bir yerden sonra kendimizi buna farkında olmadan adapte ediyoruz. Ne yerseniz osunuz gerçekten de... Abur cuburları mideye indirmeden önce iki kere düşünmeye teşvik eden bir yola giriyorsunuz bir süre sonra.

Diyetisyenim Gülhan Koca’nın beslenmemle alakalı beni yönlendirdiği noktalar diyetten ziyade sağlıklı beslenmeye yönelik oldu ve sağlıklı beslenme formüllerini öğrendikçe kilo vermeye başladım.

Bu haftaki sağlıklı beslenmeyi öğrenme ve diyetimde yaşadıklarım hayatımın da değiştiğini bana gösteren şeyler oldu. Örneğin dışarı çıktığımda ortam ne olursa olsun ne yiyip ne yememem gerektiğini biliyorum. Diyelim ki bir gün öncesinden yemeği abarttım ve beslenme düzenimden çıktım... Böyle durumlarda ertesi günkü öğünlerimi dengeleyip fazla kilo almaktan kurtuluyorum.

Diyete dair zorlandığım en büyük noktalardan birisi şeker tüketimiydi. Bunu doğal içerikli tatlandırıcılarla çözdüğümü söyleyebilirim. Eczacınıza danıştığınızda size en doğal tatlandırıcıyı verecektir. Fakat tatlandırıcılarla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi içeceğiniz pişerken içine atmamanız. Örneğin Türk kahvesi yapıyorsunuz ve normalde yaptığınız gibi şekeri pişirme aşamasında atıyorsanız sakarinle yapacağınız kahveye pişme aşamasında şekeri atmamanız daha doğru olacaktır. Sakarini pişirme aşamasında attığınızda içeceğin metalik bir tadı oluyor.



Diyeti kendini zorlamak, her hafta kilo vermeliyim diye düşündüğünüzde yapamayacağınızı bilin. Bu sizi strese sokan bir unsura dönüşüyor. Olayı sadece sağlıklı beslenme olarak düşünün. Buna devam ettikçe farkına varmadan kilo vereceksiniz.

Bu haftalık sağlıklı beslenmeyle kilo verme maceram bu kadar. Haftaya tatilde olacağım ve tatilde nasıl beslenmeniz gerektiğini yazacağım.

Mutlu haftalar.

Yazı: Pınar Aksu

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla