Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 16.Mart.2015, 16:06   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Anti-Aging kremler güneşten korur mu






Güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz mevsiminin yanı sıra kışın da güneşten koruyucu kullanmak önem taşıyor. Kış güneşi de olsa hatta direkt güneş ışığı gelmese bile korunmak gerekiyor. Çünkü ışınlar buluttan bile geçiyor. Bu nedenle koruyucu kremlerin en azından güneş gören el, yüz gibi yerlerde kullanılması gerekiyor.
Sağlıklı ve genç bir yüz cildi için yapılacaklar "fasiyal rejuvenasyon(gençleştirme" başlığı altında toplanır.Gençleştirme ile:
Kırışıklıklarda azalma,Gevşek cildin sıkılaşması,Güneş lekelerinin azalması,Cilt renk ve tonunun düzelmesi ve hasarlanmış deri damarlarının tedavi edilmesi amaçlanır. Kişinin yaşına ve ciltteki hasarın derecesine bağlı olarak yapılacaklar farklılık göstermektedir.
Hafif durumlarda anti-aging kremler, yüzeysel kimyasal soyma, ablatif olmayan lazerler, dolgu ve botoks uygulamaları kullanılırken, daha ağır cilt yaşlanmasında bunlara ilaveten radyofrekans, fraksiyonel ablatif lazerler kullanılabilir.
Çok ileri deri yaşlanmasında bu uygulamalarla beraber yüz germe gibi estetik ameliyatlar önerilir.
En Önemli Anti-Aging Kremler Güneşten Koruyucular

Daha genç, güzel, parlak, sağlıklı ve doğal görünümlü bir cilde sahip olmak için 30'lu yaşlardan itibaren kişinin cilt tipine uygun anti-aging ürünleri kullanmaları gerekiyor. Deri yaşlanması sürecinde genç ve olgun ciltler için farklı ürünler kullanılmalı.
30-35'li yaşlarda C vitaminli, antioksidan içerikli veya meyve asitleri içeren kremler önerilebilir. Daha olgun ciltlerdeyse A vitamini, retinoid, peptid içeren kremlerin kullanılması cildin yaşlanmasını geciktirmektedir.Kuşkusuz en önemli anti-aging kremler güneşten koruyuculardır, düzenli kullanıldıklarında derinin genç kalmasını sağlıyorlar.
Deri Yaşlanmasının En Önemli Nedeni Güneş Işınları

Deri yaşlanması iç ve dış etkenlerin etkisiyle oluşur. İç etkenler kalıtım ve yaşımız yani biyolojik saatimizdir. Dış etkenler arasında çevresel faktörler ve yaşam şeklimiz önemlidir. Bunlar arasında güneş ışınları, sigara içimi, hava kirliliği, alkol, yeme ve uyku alışkanlıklarımız ve stres sayılabilir. Deri yaşlanmasının en önemli nedeni ve %80-90'dan sorumlu olan güneş ışınlarıdır ki, bu yaşlanma fotoyaşlanma olarak isimlendirilir. Fotoyaşlanma uzun süreli ve devamlı güneşe maruz kalan el üstleri ve yüzde belirgindir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla