12.Ocak.2018, 22:17
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Siron Tarifi KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler - 3 adet yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağlı Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır? - Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin.
- Yağladığınız yuvarlak borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin.
- Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Bu sırada tereyağını eritip kıymayı kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.
- Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
https://www.youtube.com/watch?v=GzxAoY3pcmc |
| |