14.Şubat.2016, 21:08
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Patlıcan Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapılır, patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapmalı, patlıcan yağ çekmeden nasıl kızartılır, patlıcan nasıl yağ çekmez… Öncelikle tuzlu suda bekletme yöntemi sayesinde patlıcanlar kızartılırken kararmasını ve yağ çekmesini önleyebiliriz. Tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletiniz ve ardından kızgın yağda kızartma işlemine başlayınız. Patlıcanlar yapısı gereği içerisine çok fazla yağ çeker. Yağ çekmemesi için bir diğer yöntem de sirkeli ve limonlu suda bir süre bekletmek. Öncelikle yumurtaları çırparak patlıcanları bandırıp ardından mısır ununa veya normal una buluyoruz. Böylece patlıcanlar daha az yağ çekecektir. |
| |