02.Şubat.2015, 22:56
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 13.Kasım.2014
Mesajlar: 7,890
| Yaz böreği tarifi
Yaz böreği tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Yaz böreği tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Yaz böreği tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! Yaz böreği tarifi malzemeler:
Börek için - 15-16 adet baklavalık yufka
- 1 paket Pakmaya Vanilyalı Puding
- 2 su bardağı süt (400ml)
- 1 paket Pakmaya Krem Şanti
- 2 yemek kaşığı tereyağı (40g) (veya sıvı ayçiçek yağı-20 ml)
Şurubu için - 350 ml ılık su
- 250 gr şeker
- ½ adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için - 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı toz badem
Yaz böreği tarifi hazırlanışı: - Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
- Bir sos tenceresine su, şeker ve limon kabuğu rendesini aktarın.
- Orta-yüksek ateşte kaynatıp, şerbet kıvamını alınca ateşten alıp, soğumaya bırakın.
- Bir tepsiyi yağlayarak, aralarını yağlamaya da devam ederek yufkaların yarısını sererek, üst üste tepsinin tabanına yerleştirin.
- Pakmaya Vanilyalı Puding'i, süt ile karıştırarak paketteki tarife uygun şekilde pişirin. 5-6 dakika ılıtıp, yufkaların üzerine dökün.
- Üzerini yine yufkalarla kapatıp, üstünü hafif yağlayın.
- Bıçağınızın sivri tarafı ile üst kısma baklava şeklinde çizikler atın.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.
- Üzerine şurubu ile tarçın ve toz badem serpiştirerek soğuk servis edin.
|
| |