16.Eylül.2014, 15:30
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
| Kabak Çitme Tarifi Malzemeler :
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
4 Adet Kabak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Önce kabaklarımızın dışını bir bıçakla hafifçe kazıyalım, sap kısımlarını alalım ve iyice yıkayalım. Ardından boyuna ortadan kestikten sonra yarım ay halinde ince dilimlerde doğrayalım. Kuru soğanımızı da yemeklik doğrayalım.
Derin bir tencereye yağımızı ilave edip eritelim ve soğanlarımızı ekleyelim. Soğanlarımız sarardığında kabakları ilave edip 4-5 dakika pişirelim. Tuzumuzu ve salçalarımızı ilave edip tüm malzeme ile iyice karışmasını sağlayalım. Ardından üstünü kapatıp 1 parmak geçecek kadar su ilave edelim. Kabaklarımız yumuşadığında tenceremizi ocaktan aldıktan sonra yemeğimize bolca karabiber serpip 15 dakika dinlendirelim.
|
| |