mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Pembe Cafe > Pembe Sözlük > TV Salonu

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 11.Ocak.2015, 18:11   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Filmekimi 2012'nin merakla beklenen filmleri

Filmekimi 2012 programında birbirinden iyi filmler sinemaseverleri bekliyor. Ünlü yönetmenlerden ödüllü filmlere kadar pek çok seçenek var. İşte Filmekimi 2012'nin merakla beklenen filmleri...




Sevmek Gibi / Like Someona in Love
Aşk, kaçırılan fırsatlar ve geçişken kimlikler, İranlı auteur Abbas Kiarostami’nin Cannes’da yarışan son filmi Sevmek Gibi / Like Someone in Love’ın ana temasını oluşturuyor. Toskana’da geçen bir aşk öyküsünü anlattığı Aslı Gibidir / Certified Copy filminin ardından Kiarostami bu kez Japonya’da, insanı şaşırtan, tuhaf bir ilişki üçgenini ele alıyor. Sevmek Gibi, insan ruhunu dikkatlice incelerken en derinde gizli kalmış hislerini de açığa çıkartıyor.

Havana'da 7 Gün / 7 İn Havana
Yedi farklı yönetmenin, Havana'da geçen birbirinden farklı 7 öykü anlattığı Havana’da 7 Gün / 7 Days in Havana, Filmekimi’nin merakla beklenen filmlerinden... Filmin yedi öyküsünün her biri haftanın ayrı bir gününü anlatıyor. Filmi samimi ve gerçekçi kılan ise şehre turistik bir gözle bakmayı reddetmesi ve şehrin ruhunu özümseyerek, zengin bir yelpazeyi oluşturan farklı nesil ve kültürleri bir araya getirmeye çalışması. İlk yönetmenlik denemesiyle oyuncu Benicio del Toro’nun yanı sıra kendi yönettiği bölümde başrolü oynayan Elia Suleiman ve bu kez kameranın önüne geçen yönetmen Emir Kusturica, Havana’ya has sıcak ve yoğun duyguları yakalayan filmde dikkat çekiyor. Filmin diğer yönetmenleri ise Elefante Bianco / Beyaz Fil adlı filmiyle Cannes’da ilgi toplayan Arjantinli Pablo Trapero, Room in Rome / Ateşli Oda ve Kaotik Ana filmleriyle tanınan Julio Medem, Irréversible ve Enter the Void filmlerinden festival seyircilerinin yakından tanıdığı Gaspar Noé, Waiting List / Otobüs Durağı adlı filmiyle tanınan Juan Carlos Tabio ve Entre les murs / Sınıf ile 2008’de Altın Palmiye kazanan Laurent Cantet.



Hayalimdeki Aşk / Ruby Sparks
Bu yılın merakla beklenen bağımsız filmlerinden Hayalimdeki Aşk / Ruby Sparks’ın yönetmenliğini Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım’ın yönetmen çifti Jonathan Dayton ve Valerie Faris üstleniyor. Aşk ve ilişkiler üzerine şirin, olanaksız, acı-tatlı, bir hayal bir gerçek bir film olan Hayalimdeki Aşk’ın senaryo yazarı, başrolü de gerçek hayattaki sevgilisi Paul Dano ile paylaşan Zoe Kazan. Annette Bening, Antonio Banderas, Steve Coogan gibi tanınmış isimlerin bir araya geldiği filmin müzikleri ise Devotchka’nın solisti Nick Urata’ya ait.

Kayıp Çocukluk / Clandestine Childhood
Yönetmen Benjamin Avila’nın, başından geçen gerçek olaylardan esinlenerek çektiği bu ilk filmi Kayıp Çocukluk / Clandestine Childhood, San Sebastian ve Havana Film Festivalleri’nden yapım ödülleri aldıktan sonra seyirciyle ilk kez Cannes Film Festivali’nde buluşmuştu. Kayıp Çocukluk, gizlenerek bir yaşam sürdürmek, aktivist olmak ve âşık olmak gibi kavramları 12 yaşındaki Juan’ın gözünden anlatıyor.



Kara Oyun / Black's Game
Oskar Thor Axelsson’un yönetmenliğini üstlendiği Kara Oyun / Black’s Game, çılgın teknikleri, yüksek temposu, amansız şiddeti ve çarpıcı müzik kullanımıyla Trainspotting ve Koş Lola Koş gibi filmlerin tükenmez enerjisini örnek alıyor. Yapımcılığını en son Drive / Sürücü ile Cannes’da En İyi Yönetmen ödülü kazanan Nicolas Winding Refn’in üstlendiği film İzlanda suç dünyasının ufak tefek işlerden örgütlü ve vahşi, devasa bir sanayiye dönüştüğü 1990’ların sonundaki "büyüme çağı"nı mercek altına yatırıyor. Her şey toplumu derinden sarsan birkaç olayla başlıyor: İki silahlı banka soygunu, büyük bir sigorta yolsuzluğu ve ülke tarihinin en büyük uyuşturucu baskını.

Yanlış / Wrong
Yönetmen Quentin Dupieux’nün Steak ve Lastik / Rubber filmlerinden sonraki üçüncü filmi Yanlış / Wrong, Bunuel ve Ed Wood’un birlikte çektiği gerçeküstü bir komedi hissi veriyor. Kayıp bir köpek, bir dizi tuhaf insan, akıllara zarar, delicesine komik bir macera… Dolph Springer bir sabah uyandığında hayatının tek aşkı, köpeği Paul’ün kaybolduğunu fark eder. Paul’ün peşine düşen Dolph’un yoluna hayatlarını değiştireceği kişiler çıkar: pizza dağıtan bir nemfoman, bütünleşme arayışında koşu meraklısı bir komşu, Fransız-Meksika asıllı bir fırsatçı, iyice dengesiz bir hayvan dedektifi… Köpeğini ararken Dolph, bu uğurda kendi akıl sağlığını da tehlikeye atacaktır.

Dördüncü Kuvvet / The Fourth State
Geceler Bizim / We are the Night ve Dalga / The Wave filmleriyle adını duyuran Alman yönetmen Dennis Gansel bu kez Rusya’da geçen bir casus-aksiyon filmine imzasını atıyor. Moritz Bleibtreu, Kasia Smutniak, Max Riemelt gibi oyuncuların yer aldığı Dördüncü Kuvvet’in kahramanı Paul Jensen, iş peşinde Berlin’den Moskova’ya taşınır ve deneyimleri sayesinde popüler bir gazetenin sosyete sayfalarının editörü olur. Moda gösterileri, partiler ve şöhretlerle dolu hayata tam da alışmışken, başı hem teröristler, hem gizli servis hem de Rusya’nın meşhur adalet sistemiyle belaya girer.



Süperstar / Superstar
Xavier Giannoli’nin yönetmenliğini üstlendiği Süperstar / Superstar, sıradan, normal bir adamın bir gecede, nedensizce bir ünlüye dönüşmesinin hikâyesini anlatıyor. Filmin adındaki süperstar, hiçbir özelliği olmayan, mütevazı Martin Kazinski. Her sabah yaptığı gibi metroya binen Martin, bir tuhaflık sezer. Herkes ona bakmaktadır. Sonra biri imzasını ister, bir diğeri fotoğrafını çeker, öbürü elini sıkar… Şöhretin günümüzde ne kadar önemsendiğini işleyen film, sosyal medyayı da ele alarak bir çağdaş zaman taşlaması yaratıyor.

Tetikçiler / Looper
Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Jeff Daniels gibi yıldızlarla dolu kadrosu, hızlı temposuyla bilimkurgu aksiyon filmi Tetikçiler / Looper şimdiden “yeni neslin Matrix’i” olarak tanımlanıyor. Rian Johnson’a ün kazandıran Asi Gençlik / Brick ve Bloom Kardeşler filmlerinden sonra çektiği Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe’dur. Ne var ki, Joe’nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Joseph Gordon-Levitt’in canlandırdığı Joe’nun gelecekteki halini Bruce Willis canlandırıyor.

Tüm Arzularımız / All Our Desires
Fransa’nın Ken Loach’u olarak övgüler alan yönetmen Philippe Lioret’nin 2009 İstanbul Film Festivali’nde açılış filmi olarak gösterilen Hoş Geldiniz / Welcome’ın ardından çektiği ikinci filmi Tüm Arzularınız / All Our Desire, sürükleyici bir dram. Filmin kahramanı, Lyon’da yargıçlık yapan Claire, sürekli karşılaştığı alacak ve icra davalarından bunalmıştır. Bir gün, davalı bir kadına gizlice yardım eder, ancak bu durum ortaya çıkar. Arkadaş olduğu bu kadını kurtarmaya kararlı olan Claire, kendinden daha yaşlı ve daha deneyimli bir yargıç olan Stéphane’a başvurur. Bu sırada Claire’in beyninde bir tümör olduğu ortaya çıkmıştır. Hastalığını kocasından bile saklayan Claire, Stéphane ile yakınlaşırken hem adaletsizliğe hem de hastalığına karşı mücadelesini sürdürecektir.



Marley
Marley, bir müzisyen, bir devrimci ve bir efsane olarak gençliğinden uluslararası yıldız oluşuna dek bu efsane sanatçı Bob Marley’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Marley ailesinin desteğiyle gerçekleştirilen filmde daha önce gün yüzüne çıkmamış görüntüler, inanılmaz performanslar ve yakın dostlarıyla yapılmış röportajlar da yer alıyor. İlk kez Berlin Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan filmin yönetmeni, Kevin Macdonald filmde, ölümünden 30 yıl sonra bile Bob Marley’in nasıl hâlâ dünyanın dört bir yanındaki insanlara hitap etmeyi sürdürdüğünü inceliyor.

W.E / Madonna
Madonna’nın son sinema çalışması W.E., aralarında 60 yıl olan iki aşk hikayesini aynı anda anlatarak geçmişle geleceği özenle birlikte işliyor. Mutsuz evliliğinden bunalan New York’lu Wally Winthrop, Amerikalı sevgilisi Wallis Simpson’la evlenebilmek için tahttan feragat eden İngiltere Kralı 8. Edward’ın hikayesini takıntı haline getirmiştir. Bu ünlü çiftin eşyalarının satışa çıkartıldığı bir açık artırmada Wally, Evgeni ile tanışır. Sotheby çalışanlarından Evgeni’nin geçmişi karanlıktır ama yine de bu gizemli adama aşık olur. Madonna’nın senaryosunu da yazdığı filmde bir yandan Wally’nin yasak aşkına şahit olurken bir yandan da İngiliz hanedanını karıştıran bu tarihi skandalı izleriz… Filmin oyuncu kadrosunda Abbie Cornish, James D’Arcy, Oscar Isaac, Andrea Riseborough ve James Fox gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Anton Corbijn İle İçli Dışlı / Anton Corbjin İnside Outside
Joy Division, U2, Metallica, Depeche Mode’dan R.E.M’e müzik dünyasının sayılı isimlerinin imajlarını belirleyen Hollandalı fotoğraf dehası ve yönetmen Anton Corbijn’ın aykırı olduğu kadar dopdolu bir kariyeri konu alan film, Klaartje Quirijns imzasını taşıyor. Anton Corbijn ile İçli Dışlı / Anton Corbijn Inside Out, başta Corbijn’ın kendisi olmak üzere Bono ve George Clooney gibi ünlülerle yapılan röportajlar eşliğinde Corbijn’ın çocukluk evini, çalışma mekanlarını, stüdyosunu ve film setlerini ziyaret ediyor, popüler kültürün bu nevi şahsına münhasır kişiliğinin samimi ve eşsiz bir portresini çiziyor.

İtaat / Compliance
İlk gösterimini Sundance’te yapan ve gerçek bir olaydan esinlenen Craig Zobel’in filmi İtaat / Compliance, gerçeğin bazen kurmacadan daha da tuhaf olabileceğini kanıtlıyor. Ohio’da şehir dışındaki bir fast food lokantasında çalışan Sandra’yı bir gün polis telefonla arar. Arayan polis memuruna göre lokanta çalışanlarından Becky adındaki genç kız bir müşteriden para çalmıştır. Sandra telefondaki polise inanır ve talimatlarını harfi harfine izleyerek Becky’yi tutsak alır. Bundan sonrası çarçabuk çılgınlığın sınırlarına dayanan bir kabusa dönüşecektir.

Jack ve Diane /Jack & Diane
Quay Kardeşler’in hazırladığı animasyon sahneleri ve Múm’un bestelediği müziklerle Jack ve Diane ilk aşkı uzun süreli bir ilişkiye dönüştürme çabasını anlatıyor. Bradley Rust Gray’in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Juno Temple, Riley Keough, Cara Seymour ve Kylie Minogue paylaşıyor. İki genç kız, Jack ve Diane, New York’ta sıcak mı sıcak bir yaz günü tanışır, geceyi deliler gibi öpüşerek geçirirler. Fıkır fıkır ve sessiz Diane’in baştan çıkaran masumiyeti erkeksi Jack’in taştan kalbini hemen eritiverir. Ne var ki, Diane’in yaz sonunda taşınacağını öğrenen Jack, kızı kendinden uzaklaştırır. Diane, hissettiği duyguların gücüne kapılıp kendini ifade etmekte zorlanınca, vücudunda engel olamadığı bazı korkunç değişiklikler ortaya çıkar.

Ben, Anna / I ,Anna
Tüyler ürperten bir cinayet, kendinden bıkmış bir polis müfettişi ve baştan çıkarıcı bir femme fatale… Fransız Yeni Dalgası’ndan esinlenen ve İngiltere’de geçen Barnaby Southcombe’un kara filmi Ben, Anna / I, Anna türünün tüm klişeleriyle oynuyor. Filmin kahramanları haftalardır uykusuzluk çeken Başkomiser Bernie Reid ve gizemli dul Anna ilk kez bir çöpçatanlık partisinde karşılaşıyor ancak Anna daha sonra bir araya geldiklerinde ne Bernie’yi ne de ilk karşılaşmalarını hatırlıyor. Anna’nın vahşice işlenmiş bir cinayete bulaştığı ortaya çıkınca Bernie’nin mesleki kaygılarıyla sevgi ve yakınlık ihtiyacı çatışıyor. Ne var ki, Anna’nın zihnindeki karmaşa çözülünce ortaya çıkan gerçek her ikisine de çok ağır gelecektir. Filmin başrollerini Charlotte Rampling ve Gabriel Byrne paylaşıyor.

Kapı / The Door
Sinemasal öykülerin ustası Macar yönetmen István Szabó’nun 1960’larda geçen son filmi Kapı / The Door, iki kadının arkadaşlığının sınırlarını keşfe çıkıyor. Roman yazarı olmak isteyen Magda, günlük işlerinde yardımcı olması için yaşlı çamaşırcı Emerenc’i ikna eder. Hizmetleri kusursuz olsa da Emerenc huysuz, ters ve katıdır. Geçmişi meçhuldür; kasabada hakkında şüphe ve dedikodular yürümektedir. Zamanla, tüm tuhaflıklarına rağmen Emerenc ile Magda arasında garip olduğu kadar sağlam bir bağ kurulacaktır. Oscar ödüllü Helen Mirren, Başkalarının Hayatı filminden hatırlayacağınız Martina Gedeck ve Karoly Eperjes başrollerde.

Başka Bir Kadın / Another Women's Life
Fransız yıldız oyuncu Sylvie Testud ilk kez kamera arkasına geçerek çektiği romantik komedi Başka Bir Kadın / Another Woman’s Life’ın başrollerinde Fransız sinemasının en tanınmış iki oyuncusu Juliette Binoche ve Mathieu Kassovitz’e yer veriyor. Filmin adındaki kadın olan Marie, tanıştığı bir çizgi roman sanatçısıyla hoş bir gece geçirir ve sabah uyandığında aradan 15 yıl geçmiş olduğunu fark eder. Bu sürede çizgi romancı Paul ile evlenmiş, çok tatlı bir oğlan çocuğu sahibi olmuş, çokuluslu bir yatırım firmasının başına geçmiş, Paris’te muhteşem manzaralı bir dairede oturmaya başlamıştır. Ne var ki, bu başarı öyküsü ilk aşkına mal olmuştur ve dört gün içinde Paul’den boşanacaktır. Marie kısa zaman içinde hem bu “hafıza kaybının” üstesinden gelmeye hem de yuvasını kurtarmaya çalışacaktır.

Seyyar Ev / Mobile Home
François Pirot’un Locarno Film Festivali’nde büyük ilgi toplayan filmi Seyyar Ev / Mobile Home, yeni bakış açıları ve aceleci hayalleri keşfe çıkan bu keyifli komedi. Kız arkadaşından ayrılıp işinden istifa eden Simon, taşrada küçük bir kasabada oturan emekli ailesinin yanına geri döner. Hâlâ babasıyla birlikte yaşayan çocukluk arkadaşı Julien ile buluştuklarında otuzlu yaşlarındaki iki kafadarın aklına eski hayallerini gerçekleştirmek gelir ve yollara koyulup müthiş bir macera yaşamak üzere devasa bir karavan satın alırlar. Daha yola çıkamadan karavan bozulunca planları ertelenmiş olur, ama yine de seyahate çıkacaklardır hem de oldukları yerde. “Hareketsiz tatil”lerinin ilk yarısı böyle başlar.

Hayvanat Bahçesinden Kartpostallar / Postcards From The Zoo
İlk gösterimini Berlin Film Festivali’nde yapan ve efsaneler, efsunlar, anılar ve rüya gibi görüntülerle dolu aşk filmi Hayvanat Bahçesinden Kartpostallar / Postcards from the Zoo, Kör Domuz Uçmak İstiyor’un yönetmeni Edwin’in ikinci uzun metrajlı filmi. 20 yıl önce bir hayvanat bahçesinde terk edilen ve hayvan terbiyecileri tarafından büyütülen Lana’nın tek bildiği yer bu hayvanat bahçesidir. Lana’nın dünyasına bir gün yakışıklı bir kovboy girer ve sihirbazlık numaralarıyla aklını çeler ve Lana, kovboyun peşi sıra yuvasını terk eder. Bir gün, gösteri sırasında sihirbaz kovboy kayboluverir. Yapayalnız kalan Lana, “ekstralı” bir masaj salonunda çalışmak zorunda kalır. Yüreğindeki özlem duygusu kabardığında, imkansızı ister ve yuvasına dönmeye karar verir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
2012nin, beklenen, filmekimi, filmleri, merakla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 10:08
kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort karşıyaka escort çankaya escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort