Mide rahatsızlığı çeken birçok kişinin uzak durduğu bu şifa kaynağı iki bitki gerçekten mideye zarar veriyor mu? Sizler için uzmanlardan edindiğimiz soğan ve sarmısak hakkında genel bilgileri ve faydalarını paylaşıyoruz.
Özellikle çiğ olarak yenilen soğan ve sarımsak yedikten sonra midenizde yanmalar olabilmektedir. Birçok kişi bu sorunu yaşamaktadır. Ancak konunun uzmanları insanların bu problemleri yanlış yorumladıklarını belirtiyorlar. Yanma ve ekşimeler sanıldığının aksine bir gaz sorunundan ibarettir.
Mide rahatsızlığı olsun ya da olmasın hiç kimsenin diyet programına ihtiyacı olmadığını belirten uzmanlar, soğan ya da sarımsağın reflü hastalığı olanların dışında kimseye zararı olmadığını ifade ediyorlar.
Uzmanlar reflüyü bir mide rahatsızlığı olarak değerlendirilmemesini ayrı bir hastalık olduğunu belirtiyorlar. Mide hastalıkları ise ülser, kanser ve kişilik yapısına göre gastrittir. Bu mide rahatsızlığına sahip olan kimseler ise rahatlıkla soğan ve sarımsak tüketebilirler, hatta ülser rahatsızlığı olanlar bütün gıdaları tüketebilirler.
Soğan ve sarımsak her insanda farklı reaksiyon gösterebilir, reflü hastalarının ise şikayetlerini artırabilmektedir.
Soğan zarının lifli bir yapıya sahip olmasından dolayı bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olmaktadır. Soğanın yanı sıra sarımsak, acı biber ve baharatlarında midede yanma ya da ekşimelere neden olduğunu belirten uzmanlar, soğan zarı bağırsaklarda gazı arttırdığı için insanların bu hissi midede yanma ve ekşime olarak yorumladığını, aslında soğanın içeriğinde bir madde mide duvarını tahriş etmediğini, ancak bu şikayetleri yaşayan kimselerin zarını çıkardıktan sonra tükettiklerinde sorun yaşamadıklarını ifade ediyorlar.