Halk arasında ahududu olarak bilinen frambuaz, çoğu kişinin severek yediği özel bir yaz meyvesidir. Bu minik sevimli lezzet tanecikleri her hafta birkaç kez tüketmemiz gereken meyvelerden… Cilt güzelliğimiz için de maskesini yapabileceğimiz ahududuyu iştahla yemeyi sağlayacak diğer sebepleri de tanıyalım. Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler.
Sabah yendiğinde enerjiyi arttırır ve daha iyi hissetmenizi sağlar.
Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır.
Romatizma, nıkris, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır.
Olgunlaşmış, taze ahududu bol miktarda A vitamini açısından çok zengindir. A vitamini de antiagingin ilk sihirli maddesidir.
Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.
Böbrek ve şeker hastalığı olanların taze olarak yemeleri tavsiye edilir.
Bağırsakları çalıştırır.
Yorgun gözler için de ahududu maskesi tavsiye edilir.
Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinlik hissi verir.
Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.