Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Sağlıklı Beslenme (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Zayıflamanıza yardımcı olacak yiyecekler (http://forumortam.com/showthread.php?t=22584)

buse 20.Ocak.2015 00:38

Zayıflamanıza yardımcı olacak yiyecekler
 
http://www.meleklermekani.com/wp-con...yiyecekler.jpg


bu makalemizde sizlere önereceğimiz baharatlar ve bitkiler, kısacası; yiyecekler hem sağlığınız açısından, hemde zayıflamanız açısından oldukça etkili olacaktır.
Bitkiler & Baharatlar
Chili tozu Konjesyonu rahatlatır.
Tarçın Kan şekerini düzenlemeye yarar. Çaya karıştırabilirsiniz.
Kimyon Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kekik Diğer çeşit bitkilerden 20 kat daha fazla antioksidan içerir.
Kırmızıbiber(Paprika) Lezzetli ve C Vitamini bol bir tavuk için pişirmeden önce üstüne bir tutam atın.
Kırmızı pul biber Metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip.
Biberiye Lezzetli bir tavuk ve somon balığı için ideal.
Yağlar & Sirkeler
Balzamik sirkesi Normal sirkeden daha tatlı lezzetli ve düşük kalorili.
Kanola yağı Kalbe yararlı tekli doymamış yağ asitleri içerir. Hafif tadı ocak ve fırında yemek pişirmek için ideal.
Zeytinyağı Salata ve dipsoslar için sızma olanı kullanabilirsiniz.
Kırmızı veya beyaz şarap sirkesi Salatanın vazgeçilmezleri olan bu sirkeler ayrıca sebzelere canlılık katar.
Tahıllar
Esmer pirinç Beyaz pirinçten altı kat daha fazla lif içerir.
Ekmek kırıntısı Bu çıtırlar, fırınlanmış tavuğa kızartılmış havası verir.
Kepekli kuskus Servis başına yedi gram lif içermesiyle makarna ve pirince güzel bir alternatif oluşturur.
Kepekli un Normal un isteyen tariflerde yarısını kepekli unla değiştirerek kullanabilirsin.
Kepekli makarna Normal olanlardan iki kat daha fazla lif içerir.
Kepekli tortilla Düşük kalorili olanları normal ekmeğe ideal bir alternatiftir.
Soslar & Marine Sosları & Ekmek Üstleri
Elma sosu(doğal) Sağlıklı tarafının yanı sıra fırın yemeklerinde yağa daha iyi bir alternatif. Tariflerde kullanılan yağın yarısı yerine elma sosu kullan.
Humus Protein ve lif kaynağı.
Soya ve/veya teriyaki sosu(düşük sodyumlu) Tat katmak için düşük kalorili bir yol.
Domates sosu(şeker katkısız) Kansere karşı savaşan likopen içerir.
Balık & Tavuk
Tavuk Yağsız olan göğüs etlerini tercih et.
Midye Mineral bakımdan mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir.
Yengeç eti Kalroi bakımından oldukça düşüktür.
Somon Salata veya sandviçler için hem leziz bir seçenek hem de çpk iyi bir omega-3 kaynağı.
Ton balığı (light ve suda) Su paketli ton balığı yağla paketlenmiş olanlardan çok daha az kalori içerir.
Çorbalar
Fasulye ve sebze çorbası Acil hazırlanması gereken yemekler için ideal.
Az yağlı kremalı tavuk Tavuk ve pirincin üstüne sos olarak kullanmayı da deneyebilirsin.
Tavuk/et suyu Et, tavuk ve sebze. Pirince tat katmak için su yerine kullanabilirsin.
Çerezler & Ezmeleri
Badem ezmesi Fıstık ezmesine alternatif bir lezzet.
Badem Açlığı önleyici bu bağışıklık güçlendiriciler birer protein bombası.
Fıstık ezmesi Klasik bir sandviç içeriği olmasının yanı sıra elma dilimleri, muz ve kereviz saplarıyla da iyi gidiyor.
Ayçiçeği tohumları E Vitamini deposu. Salata, çorba ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsin.
Ceviz Birkaç tane parçala ve salata, yoğurt ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsin.
Meyveler & Sebzeler & Baklagiller
Meyveler
Konserve veya kavanoz Mandalina, şeftali, ananas. Şuruplu olanları tercih etmeyin. Salata veya sade yoğurda karıştırarak ya da olduğu haliyle tüketebilirsiniz.
Taze ve/veya kurutulmuş Elma, kayısı, muz, turunçgiller, üzüm ve kuru üzüm.
Dondurulmuş Tüm böğürtlenler, kiraz ve vişne. Yoğurt ve buzla karıştırarak leziz bir smoothie yapabilirsin.
Sebzeler
Konserve veya kavanoz Enginar, mısır, sarımsak, yağlar,domates
Taze Pancar, kereviz, soğan, patates, taze soğan, tatlı patates. Tamamı uzun ömürlüdür ve saklanabilir.
Donmuş Kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, ıspanak ve karşımları.
Baklagiller
Konserve, düşük sodyumlu Siyah, kuru fasulye, bezelye, barbunya ve kırmızı fasulye;
Börülce nohut ve mercimek protein ve lif bakımından mükemmel kaynaklardır. Sodyum içeriğini azaltmak için önce durula, sonra kepekli tortillaya sar veya salata, çorba ve makarnalara ekleyebilirsin.
Donmuş Yeşil fasulye, soya fasulyesi.



Şu Anki Saat: 08:13

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.