mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Pembemsi TV > Sağlık

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 05.Şubat.2015, 19:31   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Boyun ağrısı nasıl geçer




Merhabalar sevgili arkadaşlarım, bu yazımızda boyun ağrısının sebepleri ve tedavsisiyle alakalı detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dilerim…
Boyun ağrılarının en önemli sebebi boyun omurları arasındaki kireçlenme ve boyun fıtıklarıdır. Omurlar arasındaki diskler sinirlere baskı yaparak ağrıya yol açabilir. Ağrıyı azaltmak için adalede spazm dediğimiz kasılma olur. Bu kasılmayı azaltmak için boyun adalelerinde kütletme denilen hareketler yapılır. Bu boyun hareketleri bazen tehlikeli olabilir. Boyun tomografisi çektirmeli, eğer fıtık varsa ameliyat olmalı. Kireçlenme veya adale kasılması ise fizik tedaviden fayda görür.
Stresli bir ortamda adeta başınızı kaldırmadan yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz. Bu sıkışıklıkla öğle tatillerini bile iple çekiyorsunuz. Oysa yemek izni sırasında boynunuzda, kollarınızda, ensede hatta bacaklarınızda dayanılmaz ağrılar yaşıyorsunuz. Oturarak çalıştığınız, pasif olarak görev yaptığınız için herkeste böyle ağrıların olduğunu düşünüyorsunuz. Sakın böyle düşüncelerle kendinizi kandırmayın. Çünkü organik bir neden olmaksızın bir ağrı hissetmeniz ve bunu uzun süreli yaşamanız mümkün değil.
Boyun ağrısıRisk 30-40’lı yaşlar
Boyun fıtıklarında en sık karşılaştıkları şikayetlerin başında; kolda uyuşma ve karıncalanma ile birlikte oluşan ağrılar olduğunu belirten Alman Hastanesi Beyin Cerrahisi uzmanı Dr. İbrahim Şimşek, şu açıklamayı yaptı: “Bu şikayetler diskin hangi bölgeye baskı yaptığına bağlı olmakla beraber genellikle tek taraflıdır. Ağrı boynun geriye bükülmesi veya rotasyon hareketleriyle artar. Baskı altında bulunan sinirin etkilendiği adale gruplarında güçsüzlük görülebilir. Omuriliğin karşı karşıya kaldığı baskıya bağlı olarak kollarda güçsüzlük tam felç durumuna kadar gidebilir. Bu tabloda en fazla risk taşıyan grup ise 30-40 yaş arasındaki kişilerdir.” Boyun ağrılarının aniden başladığını ve gece arttığını vurgulayan Şimşek, erken teşhisin önemli olduğunu kaydetti ve teşhisi koymak için hangi yöntemleri kullandıklarını şöyle anlattı:
Yüzde 95 ilaç tedavisi
1- Traksiyon Testi: Muayene sırasında hastanın arkasına geçilerek dirsekler hastanın omuzuna konur ve her iki elle hastanın kafası yukarı doğru kaldırılıp bir süre tutulursa ağrılarda azalma olur.
2- Lhermite Bulgusu: Başın öne eğilmesi durumunda boyundan aşağıya bir elektriklenme hissedilir.
3- Spurling Bulgusu: Tepeden bastırınca ağrının artmasıdır.
4- Omuz Abduksüyon Yöntemi: Hastanın ağrıyan kolunun başının üzerine konması durumunda ağrının azalmasıdır”
Son olarak tedavinin yüzde 95 ilaçla gerçekleştiğini kaydeden Dr. Şimşek, uyguladıkları yöntemlerin ilk birkaçını şöyle sıraladı “kas gevşeticiler, antienflamatuarlar, ağrı kesiciler, servikal yakalık uygulaması, taraksiyon ve masaj”
Boyun ağrısı ve tedavisiBoyun bölgesindeki omurlara servikal omurlar denir. Bunlar yedi tane olup, boynumuzun her tarafa kolaylıkla hareket etmesini sağlar. Boyun omurları arasından çıkan sinirler kollarımıza doğru yayılır. Gene omurlar arasında disk dediğimiz kıkırdakımsı bir madde de omurların birbirine sürtünmeden hareketlerini kolaylaştıran sinirlerin sıkışmasını önleyen doku parçası vardır. Bunun bulunduğu yerden çıkarak sinirlere baskı yapması halinde boyun fıtığı meydana gelir.
Boyun fıtığında,boyun bölgesinde ağrı olup, omuza, sırta ve kola yayılabilir. Baskı altında kalan sinire göre belirti verir. C3-C4 ve C5-C6 bölgelerinde fıtıklaşma olur. Ağrılar bu fıtığa bağlı olarak meydana gelmektedir. Steroid iğneleri ile sıkışan sinirdeki şişlik azaltılmaktadır. Bu da ağrıların kısmen azalmasına yol açar ancak geçici bir çözümdür. Baskı altında kalan sinir, ilacın etkisi geçince yeniden şişecek ve ağrılar tekrar başlayacaktır.En iyi çözüm ameliyat ile fıtığın düzeltilmesidir. Bu tedaviyi beyin cerrahi bölümünde yaptırabilirsiniz
Sırt ve boyun ağrıları
Günümüzde insan-makine çevre ilişkileri incelendiğinde, mevcut ortamda gerekli düzenlemeler yapılarak insanların sağlıklı ve üretken şekilde çalışmalarını sağlamak önem kazanmıştır. Çalışma ortamında yapılabilecek basit ayarlamalar kişinin rahatını ve verimliliğini büyük ölçüde artırabilir.
Bazı durumlarda çalışma konforunu artıran yardımcı elemanlardan yararlanmada fayda sağlayabilir. (Ayarlanabilir koltuk ve masa tasarımları, koltukta sırt ve kol destekleri, ayak destekleri vb…)
Ayrıca çalışma ortamında yapılabilecek basit egzersizleri deneyebilirsiniz:
Düzenli biçimde farklı duruşlar deneyin ve aynı pozisyonda uzun süre kalmayın.
Telefon veya benzeri çalışma araçlarına uzanırken zorlayıcı hareketlerden kaçının.
Dirsek, önkol ve bileklerin sert yüzeylere dayanmasından kaçının.
Gün içinde kısa molalar verin; kas ve eklemlere dinlenme ve yenilenme fırsatı tanıyın.
Aynı kasların aşırı kullanımını engellemek için farklı kas gruplarını çalıştıracak işleri dönüşümlü olarak yapın.
Gün boyunca belirli aralıklarla ayağa kalkın ve koltuğunuzu ayarlayın. Koltuğun ayarını değiştirmek, eklemlerin duruşunu değiştirmeyi sağlar. Hiçbir pozisyonun uzun süre ideal kalamayacağı unutulmamalıdır.
Her yarım saatte 30-60 saniyelik gerilme egzersizleri, kan dolaşımını düzenler, belirli bir pozisyonda uzun süre oturmaktan doğan rahatsızlığı azaltır, verimliliği artırır ve hata yapmayı önler.
Boyun ağrısına masaj iyi geliyor
Boyun ağrısına karşı omurgaya elle yapılan masajın, fizik tedavisinden daha etkili olduğu belirlendi. Hollandalı bilim adamları tarafından 183 hasta üzerinde hazırlanan araştırmada, 18-70 yaşları arasındaki hastaların 60’ına elle masaj, 59’una egzersiz ağırlıklı fizik tedavisi, 64’üne de ilaç tedavisine başlandı. Rahatsızlıklarıyla ilgili olarak bilgilendirilen ve kendilerine tavsiyelerde bulunulan hastaların 26 hafta süren tedavisinden sonra, masaj yapılan hastaların diğerlerine göre daha çabuk iyileştiği ve rahatsızlığın önemli ölçüde giderildiği gözlendi. Araştırmayla ilgili rapor, British Medical Journal adlı dergide yayımlandı.
Boyunda eğrilik
“Benim boynumda eğrilik var. Yani boynum hep yan durmaktadır. Boynumda kas kısalığı veya damar çekmesi varmış. Bu şikayetim için doktora gittik. Doktor boynun düz durursa görmende bulanıklık, ellerde fersizlik olur dedi. Film çekilmedi, muayene edilmedi. Küçükken babam korkusundan doktora götürmemiş. Halen de ameliyat olurum korkusu ile götürmek istemiyorlar. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.”
Boyundaki eğriliğe tıp dilinde tortikolis denir. Çok çeşitli sebebler ile meydana gelir. Boyun omurlarındaki düzensizlikler, doğuştan eksik, yapışık veya bozuk olması, boyuna gelen darbelere bağlı olarak kemik veya kas dokusundaki harabiyet, doğum esnasında boyun kasları arasına kanama olması ve bunun pıhtılaşarak et halini alması sonucu boyunda eğrilik, nadir de olsa boyun adalelerinde kısalık veya zayıflık, boyun kaslarını çalıştıran sinirlerde hastalık halinde, boyun omurları arasında kireçlenme veya kayma durumlarında eğrilikler meydana gelebilir.
Boynunuzdaki eğrilik için önce bir beyin cerrahına muayene olmanız gerekir. Bu muayeneden sonra boyun filmi çektirmeniz lazım. Kasların ve sinirlerin çalışma durumunu tesbit eden testler yapılmalı.Teşhis konduktan sonra tedaviye geçilir.
Boyun eğriliklerinin tedavilerinde birinci sırada ameliyat gelir. Ameliyat ile eğrilik düzelir. Görme sinirinde tahribat meydana gelmemiş ise görme bulanıklığı olmaz. Gene boyun omurları arasından geçen sinirler baskı altında bırakılmaz ise ellerde kuvvetsizlik ve uyuşma da meydana gelmez. Aileniz ile konuşup ameliyatınızı yaptırmanız iyi olur.
Yaşınınızı yazmamış olmakla beraber kilonuz boyunuza göre az sayılır. Kilo almak için ilaç kullanmak uygun değildir. Tabii gıdalar ile kilo almaya çalışın. Özellikle hamur işi tatlı gıdalar, kuruyemişler kilo almada faydalıdır. Uyku düzenine dikkat ediniz. Fazla hareketten sakınınız. Vitaminsiz kalmayın.
Boyun ağrısı ve mezoterapi
49 yaşındayım ve 7 yıldır boyun ağrısı ile ilgili değişik tedaviler gördüm. Çekilen filmlerde boyunda fıtıklaşma bulunamadı ve boyun eklemlerinde kireçlenme teşhisi kondu. Fizik tedaviden fayda görüyorum fakat belirli bir süre sonra ağrılarım tekrar başlıyor. Mide şikayetlerim olduğundan dolayı ağrı için her ilacı da kullanamıyorum. Son gittiğim hekim mezoterapi tedavisinden faydalanabileceğimi söyledi. Bu tedavi yöntemi hakkında bilgi verir misiniz
Son zamanlarda ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan mezoterapi hakkında sıkça sorular geliyor. Benim için de çok yeni olan bu tedavi yöntemi hakkındaki bilgiler için mezoterapinin ülkemizdeki ilk uygulayacılarından ve Mezoterapi Derneği Başakanı olan Opr. Dr. Nurettin Ümit Özak’a başvurduk. Mezoterapinin en sık uygulandığı ülke Fransa. Ülkemizde de 1986’dan beri bu konuda eğitimli hekimler tarafından gittikçe yaygınlaşarak uygulanmaktadır. Çok ince bir iğne ile içinde kortizon olmayan yaklaşık 30 çeşit ilaç hastalığına göre ağrılı veya tedavi edilmesi gereken bölgenin cildinin içine yapılmaktadır.
Mezoterapinin kullanılabildiği hastalıklar çok fazladır. Bunlar ameliyat gerektirmeyen birkısım yumuşak doku hastalıkları, mafsal kireçlenmeleri (artrozları ), bazı cilt ve damar hastalıkları, iltihabi karakterde olmayan bazı deri hastalıkları ile selülit ve kırışıklıklardır. Ülkemizde de bu tedavi en çok mafsal kireçlenmelerinde, selülit ve kırışıklıklarda uygulanmaktadır. İlaç sadece hasta olan bölgeye verildiğinden ve o bölgeyi etkilediğinden mide ve karaciğere olumsuz etkileri olmamakta, ağrı kesici etkisi de ağızdan alınan bir hapa veya yapılan bir iğneye göre o bölge için daha fazla olabilmektedir.
Selülit ve kırışıklıkların tedavisinde de hayli başarılı olan bu tedavi yönteminde kullanılan ilaçlar herkes tarafından kabul edilen ilaçlardır. Benim size önerim, eğer hekiminiz size mezoterapiden fayda göreceğinizi önermiş ise bu tedavinin eğitilmiş bir hekim tarafından uygulandığı bir merkeze başvurmanızdır.
Boyun güzelliği
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir reçeteyle, boynunuzun güzel görüntüsünü koruyabilirsiniz. Birkaç damla gülyağı ve badem yağını karıştırın, elde ettiğiniz karışıma bir çay kaşığı bal ekleyin. Boynunuza her akşam yaptığınız masaj sırasında bu karışımı kullanın, cildinizin iyice emmesini sağlayın, masaj bitiminde boynunuzu ılık su ile yıkayın.
Kadınlar Boyun ağrısı nasıl geçer hakkinda aciklamalar Boyun ağrısı nasıl geçer konusunda bilgiler.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
ağrısı, boyun, geçer, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 04:59
kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort karşıyaka escort çankaya escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort