Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Saç Bakımı, Saç Rengi, Saç Renkleri, Saç Modelleri, Saç Şekilleri (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Kepeğin Nedeni, Belirtisi Ve Çözümü (http://forumortam.com/showthread.php?t=80982)

buse 19.Mayıs.2016 23:34

Kepeğin Nedeni, Belirtisi Ve Çözümü
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1370357580.jpg

Kepek nedir?
Kepek kafa derisindeki beyaz pul şeklinde deri döküntüleridir.
Kepeğin nedeni nedir?
Kepek kafa derisinde oluşan bir tür egzama durumundan kaynaklanıyor olabilir. Kepek ayrıca kafa derisinde oluşan bir mantar enfeksiyonu dolayısıyla da oluşabilir. Hormonlar ve mevsimsel değişiklikler kafa derisindeki kepeği daha da kötüleştirebilir. Ayrıca kötü ve sağlıksız beslenme koşulları, hijyenden yoksunluk, saç derisindeki cansızlık gibi nedenler de kepeğe yol açabilir.( Saçınızdaki Kepeklenmenin Kaynağı Ne? )
Kepeğin belirtileri nelerdir?
En yaygın belirtisi saçlarda ve omuzlarda görülen saç derisindeki beyaz pul pul olan döküntülerdir. Kepek ayrıca kişi için kötü bir görüntü oluşturur. Kepek sorununun uzun zaman sürmesi de saç dökülmelerine neden olabilir.
Kepeğe karşı hangi önlemleri almak gerekir?
1. Kepeğe karşı etkili bir şampuan kullanmak. Kepeğe karşı birçok şampuan markası bulunmaktadır. Bunlardan hepsi aynı oranda etkili sonuç vermeyebilir. Kişi birkaç şampuan markasını deneyerek kendisi için en iyi sonucu veren şampuanı seçmelidir. Şampuan hem kepeğe karşı mücadele için kullanılır hem de saç derisindeki hücreleri canlandırır.
2. Saç derisini ovmak. Kepeğe karşı şampuan kullanırken önce saça iyice köpük uygulanıp, durulanır. Sonra ikinci kez kepeğe karşı şampuanı kullanarak saç derisine ovma yapılır. Saç derisini ovarken çok sert ovmamaya dikkat etmelidir. Çünkü saç derisine zarar verebilir.
3. Kepeğe karşı etkili şampuanı 2. kez saç derisini uygulayınca 5 dakika durulamadan öylece beklemek gerekir. Çünkü saçta şampuanın 5dk. süreyle beklemesi etkisini daha iyi göstermesine yardımcı olacaktır.
4. Saç iyice durulanmalıdır. Saçın iyice durulanması saçta ve saç diplerinde bulunan kepeğin iyice temizlenmesine yardımcı olacaktır.
5. Saçları düzenli olarak yıkamaya özen göstermelidir.
6. Saç derisine limon suyu veya badem yağı ile masaj yapmak da kepeğe karşı etkili sonuç verebilir.
Ne zaman hekime danışmak gerekir?



Yukarıdaki önlemler alındığı halde saçlardaki kepek sorunu hala devam ediyorsa, kepek oldukça yağlı ve sarı bir görüntü aldıysa, deride kızarıklık ve kaşıntı varsa hekime danışmakta fayda vardır. Çünkü deride seboreik dermatit denilen cilt sorunu oluşmuş olabilir.


Şu Anki Saat: 19:04

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.