Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Nakış (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Yeni Başlayanlar İçin Çarpı İşi (http://forumortam.com/showthread.php?t=80768)

buse 22.Nisan.2016 20:17

Yeni Başlayanlar İçin Çarpı İşi
 
Yeni başlayanlar için çarpı İşi hakkında bilgiler, Çarpı işi nedir, hobi olarak çarpı işi yapmak, çarpı işi için gereken malzemeler neledir sorularını cevaplandırdığımız el işleri kategori yazımıza hoş geldiniz.
Çarpı işi nedir ?

Türkçe’ ye çarpı işi olarak çevirebileceğimiz el işinin orijinal adı cross stich. Çarpı işine etamin, kaneviçe, goblen gibi birçok isimle hitap edilse de, bu el işi diğerlerinden daha farklı olduğu için en doğrusu çarpı işi demek. Çarpı işi, etamin kumaşa kaneviçe telası yardımıyla iplerle çarpı şekilleri işleyerek yapılıyor.
Hobi olarak çarpı işi yapmak

Daha önce hiç çarpı işi yapmadıysanız sizin için en kolayı az renk kullanarak çok yoğun olmayan desenler yapmak olacaktır. Daha sık ve renkli desenlerle başlarsanız eliniz alışık olmadığı için daha yavaş ilerlersiniz ve hata payınız yüksek olur. İş sizi sıkarsa çarpı işi yapmayı daha başlamadan bırakmayı düşünebilirsiniz. Fakat daha sade desenlerle başlarsanız çarpı işini çok seversiniz. Biraz eliniz alışınca terapi niyetine bu işi yapabilirsiniz. Birçok insan çarpı işi işlemeyi bu amaçla yapıyor.
Çarpı işi için gereken malzemeler nelerdir ?

Çarpı işine başlamadan önce edinmeniz gereken birkaç malzeme var. Öncelikle etamin kumaşı seçmelisiniz. Yapacağınız desenin sığacağı ölçüde bir kumaş alın. Sonrasında işin gerektirdiği renkleri belirleyip muline ipliklerinden alın. İplikleri kumaşa işlemek için 24 ya da 26 numaralı çarpı işi iğnesine de ihtiyacınız olacak. Kumaşı gergin tutup rahatça işleyebilmek için de yapacağınız işin büyüklüğüne göre kasnak da gerekiyor. İsterseniz çarpı işine uygun makas da temiz edebilirsiniz. Fakat makas çok da elzem değil. Evinizde ince uçlu bir makasınız varsa o da aynı işlevi görecektir.
Yeni başlayanlar için çarpı İşi hakkında bilgiler, Çarpı işi nedir, hobi olarak çarpı işi yapmak, çarpı işi için gereken malzemeler neledir ? sorularını sizlere yanıtladık. aklınıza takılan herhangi bir şey varsa aşağıdaki yorum alanını kullanarak bizlere iletmeniz yeterlidir.


Şu Anki Saat: 17:04

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.