mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Yemek Tarifleri, Mekanlar, Öneriler, Tarifler > Mutfak Püf Noktaları

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 11.Şubat.2016, 19:52   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Pilav Pişirmenin Püf Noktaları



Pilav pişirirken nelere dikkat edilmelidir, pilav pişirme yöntemleri, pirinç pilavı ve püf noktaları, pilav pişirmenin püf noktaları…
Pilav Pişirme Yöntemleri

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından ve ana yemeklerinden olan pilavın püf noktalarına göz atalım isterseniz. Kolay gibi görünse de pilavı kıvamında yapmak tecrübe ve beceri isteyen bir iştir. Ancak birkaç püf noktasıyla sizde çok kıvamında ve güzel pilav yapabilirsiniz.
İşte pilav yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar:
  • Pilav pişirilirken pirinç, yağ içerisinde kavrulursa kavurma pilav, pirinç su içerisinde haşlanırsa salma pilav adını alır.
  • Pilav yaparken baldo pirinç, yağ olarak tereyağı kullanınız. Sıvı yağları tek başına veya tereyağı ile birlikte kullanabilirsiniz. En güzeli tereyağı ile yapılan pilavdır, bunu da aklınızdan çıkarmayın
  • 1 su bardağı pirinç için, 50 gram yağ kullanmanız en idealidir.
  • Normalde 1 ölçek pirince, 1.5 ölçek su kullanılır. Eğer pilavınız diri kalmışsa, üzerine 1/2 ölçek kaynar su ilave ederek pilavınızı pişirmeye devam edin.
  • Pilav pişirme süresi ortalama 15 dakikadır. Pilavın lezzetli olmasını istiyorsanız en az 15-20 dakika dinlendirmelisiniz.
  • Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu ya da incecik dilimlenmiş bir limon pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
  • Pilavı sade yapmak istemiyorsanız içine tel şehriye, arpa şehriye, haşlanmış mısır, kızarmış küp şeklinde patlıcan, bezelye, havuç, kırmızı közleme biber, havuç, haşlanmış yeşil mercimek, haşlanmış nohut gibi farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz.
Pilavın içine patlıcan: Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Pilavınız böylece çok lezzetli olacak.
Pilavınızı tekrar ısıtırken: Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içine su koyup, bu kabın üzerine pilav tenceresini koyup, buhar ile ısıtırsanız, pilav taneli kalır, tazeliğini muhafaza eder.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
noktaları, pilav, pişirmenin, püf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 07:20
gaziantep escort sakarya escort sakarya escort canlı casino spor bahisleri bahis siteleri casino slot canlı bahis güvenilir bahis kaçak bahis bahis siteleri canlı bahis türkçe bahis canlı bahis Bodrum rent a car bursa escort kocaeli escort bursa escort eskişehir escort bursa escort mersin escort bursa escort kayseri escort bursa escort tuzla escort bursa escort sakarya escort live betting tips gaziantep escort webmaster forum eryaman escort live casino