17.Aralık.2014, 00:15
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 13.Kasım.2014
Mesajlar: 7,890
| Öğrenelim, yiyelim... Yemek yapmayı bilmek kadar püf noktalarını öğrenmek de önemlidir. Yemeğinizin lezzetini arttırmak için bu ipuçlarını gözden kaçırmayın deriz... Çatlayan yumurtaları kaynatırken
Çatlayan yumurtaları pişirmek isterseniz, alüminyum folyoya sarıp pişirebilirsiniz. Karnabaharı pişirmeden
Karnabaharı pişirmeden yarım saat önce tuzlu soğuk suda bekletirseniz kar gibi beyaz kalır. Donmuş gıdalar
Donmuş gıdaları kendiliğinden çözülmeye bırakmayın; mikrodalga fırında, buzdolabında ya da ılık musluk suyunun altına tutarak çözebilirsiniz. Kek ve pasta yaparken
Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz. Yemek pişirirken
Yemek pişirirken sıcak suya ihtiyacınız olacağından, mutfağınızda bir su ısıtıcısı bulundurun ya da suyu önceden ısıtın. Sıcak su size zaman kazandırır. Balığı kızartma yapacaksanız...
Balığı kızartma yapacaksanız temizleyip iyice yıkayın.Kağıt havlu ile kurulayın.Balık ıslak olursa yumurta ve una bulamakta zorluk çekersiniz.Üstelik kızartma işleminiz zorlaşır. |
| |