Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Makyajın Püf Noktaları (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Güneş Kremleri Ve Makyaj (http://forumortam.com/showthread.php?t=80942)

buse 15.Mayıs.2016 23:03

Güneş Kremleri Ve Makyaj
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1372064756.png

Yüzünüzdeki kırışıklıkları ve cilt kanserini önlemek istiyorsanız güneşten koruyucu krem kullanmanız bu konuda oldukça fayda sağlar. Fakat güneş kremleri özellikle makyaj altında çok parlak ve kireçli görünebilirler.

Birçok fondöten ve diğer makyaj ürünleri güneşten koruma özelliğine de sahiptir. Fakat makyaj yeterince bu konuda koruma sağlamayabilir. Bu nedenle makyajın yanında güneşten koruyucu krem kullanmanız daha güvenlidir..

Aşağıdaki tavsiyeleri uygulayarak bu konuda faydalı sonuçlar alabilirsiniz.

1. Uygun bir güneşten koruyucu krem seçin. Kullandığınız güneşten koruyucu kremin nemlendirici özelliklerinin olmasına dikkat edin. En az 30 faktör ve üzeri koruyucu kremleri tercih edin. Kremin içeriğinde çinko oksit, titanyum oksit veya avobenzone gibi içeriklerin olmasına dikkat edin. Bu kremler makyajda daha iyi bütünleşir ve iyi bir koruma sağlar.

2. Güneşten koruyucu kremi bir çay kaşığı kadar alarak yüz, boyun ve kulak bölgelerinize sürün. Kremi sürdükten sonra makyaja başlamadan önce ellerinizdeki tortuyu yıkayın.

3. Gerekirse göz kenarlarınız içinde koruyucu krem kullanın. Güneşten koruyucu krem göz çevrenizi tahriş ederse koruma özeliği 15 faktör olan göz kremlerini deneyin.

4. 15 faktör ve üzeri koruma özelliği olan fondöten veya renkli nemlendirici kullanın.

5. Pudra uygulayın. Bir süngerle sıkıştırılmış pudra uygulayarak bir miktar güneşten korumaya sağlayabilirsiniz. Pudra nemlendiricinin de etkisini sürdürmesine yardımcı olur

6. 15 ve üzeri koruma özelliği olan bir ruj veya dudak kremi kullanın. Böylelikle dudaklarınızı da güneşin zararlı etkilerine karşı korurusunuz.

7. Eğer güneşli havalarda dışarıda çok zaman geçiriyorsanız yüz ve dudaklarınıza güneşten koruyucu kremi her iki saatte bir defa tekrar uygulayın.


Şu Anki Saat: 14:57

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.