Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Makyajın Püf Noktaları (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Hassas Ciltler İçin Makyaj (http://forumortam.com/showthread.php?t=80933)

buse 15.Mayıs.2016 22:59

Hassas Ciltler İçin Makyaj
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1404304200.jpg
Hassas ve akneye yatkın ciltler için yapılmış birçok makyaj ürünü bulunmaktadır. Mineral makyaj hassasa ciltler ve akneye yatkın ciltler için özellikle popüler bir makyaj türü. Zor ciltler için daha uygun bir seçim. Doğru ürünler ve doğru makyajla hassas cilde sahip olan kadınlar da makyajla harika bir görünüme ve güzel görünen bir cilde sahip olabilirler.

Hassas ciltlerde makyajın cilde zarar vermemesi için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi makyajı düzenli olarak yüzden temizlemek ve gece yüzde makyajla uyumamaktır. Çünkü makyajın yüzde uzun süre ile kalması ve gece makyajlı bir yüzle uyumak cilt gözeneklerini daha da tıkayarak zaten hassas olan ciltte akne oluşumlarını artırmaya neden olacaktır.

Hassas ve akneye yatkın ciltlerde akne ve sivilce gibi oluşumların görümünü azaltacak şekilde doğru bir makyaj uygulamak gerekir. Bu nedenle yağ içermeyen, hipoalerjenik veya mineral bazlı ürünler güzellik marketlerinde satılmaktadır. Bu ürünler akne, sivilce gibi hassas ve sorunlu ciltlerde daha uygundur.

Makyaj öncesi cilt bakımı


Hassas ve akneye yatkın ciltlerde makyaj uygulamadan önce uygulanması gereken birkaç cilt bakım uygulaması vardır. Önce yüzü iyice temizlemek gerekir. Yüz bölgesini fırçalama gibi şeyler akneli ve sivilceli yüzlerde yapılmamalıdır. Yüz temizlendikten sonra yağ içermeyen bir nemlendirici sürülür. Nemlendirici kullanmak cildin dengesini sağlamaya yardımcı olur.

Makyajın uygulanışı


Hassas ve akneye yatkın ciltlere makyajın bir sonraki safhasında yüze kapatıcı uygulanır. Kapatıcı uygularken cilde hafif ve nazikçe uygulanır. Kapatıcıdan sonra yağ içermeyen bir fondöten uygulanır. Tercihen toz fondöten kullanılabilir.

Mineral makyaj özellikle hassas ve akneye yatkın ciltler için uygun bir makyajdır. Mineral makyaj ilk olarak 1970 lerde uygulanmaya başlandı. Hemen hemen bütün makyaj markaları toz bazlı mineral makyaj ürünlerine sahipler. Fakat her marka eşit düzeyde bir kalite sunmuyor. Mineral makyajda ürünlerinde özellikle seçici olmak gerekiyor. Hassas ve akneye yatkın ciltlerde bu oldukça önemli. Örneğin mineral makyaj ürünlerinde sentetik parfüm, boya veya koruyucu maddeler içermemesine dikkat etmek gerekiyor.


Şu Anki Saat: 22:40

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.