mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Kadın, Anne & Çocuk Sağlığı > Jinekoloji

Jinekoloji Kadın hastalıkları : Kadın hastalıkları ilgi alanına giren tüm konuları burada tartışabilirsiniz.

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 31.Ocak.2015, 21:46   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Gebelikte baştan aşağı vücut bakımı!




Gebelik döneminin yaygın sorunları saç dökülmes, çatlaklar ve cilt kuruluğuna karşı alacağınız önlemlerle gebelik döneminde de kusursuz bir cildin keyfini sürebilirsiniz.
Bu günlerde cildiniz sürekli parlıyor olabilir. Ancak bu mutluluktan mı, yoksa cildinizin yağ salgısından mı kaynaklanıyor? Genişleyen bedeninizin yanısıra, muhtemelen cildinizin, saçınızın hatta tırnaklarınızın görünüşünde bile bir takım farklılıklar görmeye başlamışsınızdır. Hormonların harekete geçmesi ve hamilelikle gelen kilo alımı bu bölgelerde değişimlere neden olur ve bu değişimler şimdiye kadar uyguladığınız kendinize özel bakımları bir tarafa bırakıp yenilerini bulmanızı gerektirecektir.
Cildiniz her zamankinden daha yağlı ya da daha kuru, saçlarınız her zamankinden daha düz veya elektrikli, tırnaklarınız da daha çok kırılıyor olsa bile hamileliğin son aylarında güzel görünmeniz mümkün. Öncelikle bu değişikliklerin çoğunun geçici olduğunu söyleyelim. Bebek doğduktan sonra vücudunuz eski haline dönmeye başlayacaktır.
Ciltte meydana gelen değişimler bazı hamilelerde çok yoğun ve belirgin olur. Bazı hamilelerin cildinde kuruma ve çatlamalar oluşurken, bazılarında ergenlik sivilcelerine benzeyen sivilceler çıkar. Eğer sivilce problemi yaşıyorsanız doktorunuzun önereceği bir antibiyotik krem kullanabilirsiniz. Sorununuz devam ediyorsa ve ağızdan antibiyotik almanız gerekiyorsa, bunu bebeğinizin doğumundan ve emzirilmesinin sona ermesinden sonra yapmalısınız.
Bir çok kadın hamileliği sırasında cildinin kuruluğundan şikayet eder. Yüzü sürekli nemli tutmak iyi bir çözüm olabilir. Boyun aşağısı için ise vitaminli vücut losyonlarını sık sık kullanabilirsiniz.
Bazı hamile hanımlar melesma çıkarabilirler, (buna hamilelik maskesi de denir). Melesma, genelde yanaklarda, dudak kenarlarında ve alın bölgesinde farklı renklerde lekelerin oluşmasıdır ve uzmanlar bu lekelere östrojen hormonu ile ultraviole ışınlarının neden olduğu konusunda hemfikirdirler. Bu sorunu önlemek için hamileliğiniz boyunca hava şartları ne olursa olsun dışarı çıkarken SPF 30 korumalı güneş kremleri kullanmalısınız. Uzmanlar, hamilelik ve emzirme süresince özellikle kimyasal madde içermeyen koruma kremlerini önermektedirler. Eğer melesma olmuşsanız koruma faktörlü kremler çoğalmasını önleyecektir. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü bu lekeler doğumdan hemen sonra kaybolacaktır. Bu yüzden bu dönemi fondöten veya kapatıcılarla lekelerinizi kamufle ederek de geçirebilirsiniz.
Çatlaklar birçok hamile kadının karşılaştığı ve önleyemediği bir sorundur. Uzmanlara göre, çatlaklar ırsidir ve derinin çok içerisinde oluştuklarından çatlak önleyici kremler istenilen sonuçları veremeyecektir. Doğum sonrasında çatlak eğer hala pembe ise doktorun vereceği bazı ilaçlar belki yararlı olabilir, ancak kahverengimsi ya da beyazımsı bir renk aldıklarında maalesef yok etmek imkansızlaşıyor. Lazer teknolojisi bu konuda çok ilerlemeler kaydetmiş olsa da çatlakların tamamen ortadan kaldırmak için henüz yeteri kadar iyi bir yöntem değil. Göbekten aşağı doğru inen kahverengi çizgi ise doğumdan sonra kendiliğinden kaybolacaktır.
Varis Damarları, kan akışındaki artış nedeniyle damarlara yapılan ek basınç ve şişmeler sonucunda oluşur, ve hemen her hamile kadının şikayetçi olduğu bir durumdur. Varis çorapları giymek bu damarların şişmesini engeller. Bu rahatsız edici şişmeleri azaltmak için fırsat buldukça ayakları yukarı kaldırmak ve bir süre bu pozisyonda asılı tutmak iyi gelecektir.
Hamilelikte tırnaklar genelde daha çabuk uzar ancak bazı hamile hanımlar tırnaklarının çabuk kırıldığından şikayet ederler. Tırnaklarınızın doğumdan sonra eski haline döneceğinden emin olabilirsiniz, tabii bu arada yoğun nemlendiriciler kullanmak da faydalı olacaktır.
Artan hormon dengelerine bağlı olarak pek çok hanım hamilelikte saçlarının daha sağlıklı olduğunu söyler. Ancak maalesef, bu dengeler doğumdan sonra düştüğünden genelde doğum sonrası hanımlar yoğun bir saç dökülmesi yaşarlar. Buna rağmen genelde dökülen saç oranı, hamilelikte çıkan saç oranıyla doğru orantılı olduğundan aslında bir kaybınız olmadığını düşünmek yanlış olmaz. Bu durum kalıcı olmasa da sinir bozucu olabilir. Belki bu dönem için saçlarınızı kestirmeyi düşünmelisiniz böylece işiniz kolaylaşacaktır.
Makyajla Güzelleşin. Eğer hamilelik sırasında yüzü ışıl ışıl parlayan, güzelleşen birkaç şanslı kadından biri değilseniz makyaj kesinlikle işinize yarayacaktır. Bunun için iyi bir nemlendirici başta olmak üzere cildi kurutan toz pudralar yerine nemlendircili fondöten, rimel ve dudak parlatıcısı işinizi görecektir.
Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra kendinize ayıracağınız zamanın azalacağından endişe etmemelisiniz. Bu dönemde hafif renkli bir nemlendirici ve bir rimel yeterli olacaktır. Özellikle hafif bir fondöten hem yüzünüzdeki yorgunluğu kapatacak, hem de kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Daha sonra hafif bir rimel ve parlatıcı ruj ile çok iyi bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Vaktinizi artık çok değerli olacağından makyaj işini bir kaç kısa adımda halledecek bir formül geliştirmelisiniz. Önce nemlendiricinizi, sonra da göz altı kapatıcısını ya da fondöteninizi sürün. Uykularınız düzensiz olabileceği için özellikle göz altı kapatıcısına çok ihtiyacınız olabilir. Sonra da yüzünüzde beğendiğiniz çizgileri maskara göz kalemi allık ve ruj ile belirginleştirin. Kullanacağınız makyaj malzemesini mümkün olduğunca azaltmak size zaman kazandıracaktır. Yine de arada bir yüz bakımı, manikür ve pediküre vakit ayırarak kendinizi şımartmayı da ihmal etmeyin. Ara sıra eşinizden size masaj yapmasını isteyin. Bu kadarını hakkediyorsunuz, ne de olsa. Çok yakında bebeğiniz hayatınızı ele geçirecek ve bütün bunlar için vakit ayırmanız daha da zor olacak.
Egzersiz şekilleri
Hamilelik sırasında yapacağınız hafif egzersizler hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak, hem de enerjinizi artıracaktır. Ancak herhangi bir spor aktivitesine başlamadan doktorunuza danışmayı unutmamalısınız.
Sakıncalı Spor Aktiviteleri: Vücudunuzdaki hormon artışı eklem yerlerinizin daha serbest hareket etmesine neden olur, ve bu da sakatlanma riskini arttırır. Bu yüzden tenis ve aerobik gibi zıplama gerektiren sporlardan kaçınmalısınız. Bunun yanısıra büyüyen göbeğiniz vücudunuzun ağırlık merkezini değiştireceği için dengenizi rahatlıkla kaybetmeniz de mümkündür. Kayak, rüzgar sörfü, bisiklet gibi kolay düşebileceğiniz sporlardan uzak durmalısınız.
Deneyebileceğiniz Spor Aktiviteleri: Yürüyüş hemen her hamile bayan için çok iyidir. Yüzme, hem fazla kilolarınızın ağırlığını size çok hissettirmeyeceği için, hem de suyun kaldırma kuvveti sizi rahatlatacağı için iyi bir seçenek olabilir.
Yoga ve bazı kolay gerinme hareketleri vücudunuzun esnek kalmasına yardımcı olur. 1 kg’a kadar olan el ağırlıkları ile yapacağınız kol egzersizleri de bedeninizin üst kısmını güçlendirecektir.
Vücudunuz su kaybedeceği için egzersizlerden önce, egzersizler sırasında ve sonrasında bol bol su içmelisiniz. Herhangi bir sancı, vajinal kanama, vajinal akıntı, baş dönmesi veya nefes darlığı çekiyorsanız derhal yaptığınız sporu kesin ve doktorunuzla görüşün.
Saç Bakımı
Östrojen ve diğer hormonların yaptığı etkinin dışında, hamilelik sırasında kullandığınız vitaminler ve özenli beslenme sonucu saçlarınız bu dönemde daha canlanır ve güçlenir. Ancak bebek doğduktan sonra, hormonlarınız eski seviyelerine indikçe hamilelik sırasında çıkan saçlar da dökülecektir. Tekrar incelmeye başlayan saçlar için saçlarınızı yukarıdan aşağıya doğru kurutmanızı öneriririz. Hamilelik sırasında vücudunuzda tüylenme farkedebilirsiniz. Bu durum doğumdan sonraki 6 ay içinde kaybolacaktır.
Anne Adayları için Hareket Önerileri
İşte formda kalmak için haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz bir kaç ufak egzersiz: Bunları uygulamaya başlamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
1. Egzersizlere başlamadan önce uzanarak esneme hareketleri yapın. Resimde görüldüğü gibi, dizlerinizi, eklem yerlerinizi ve sırtınızı gerin. Her uzanma hareketinde 10’a kadar sayın.
2. Yarım saatlik normal bir yürüyüş yapın. Eğer dışarıda yürüyorsanız korunma kremi sürmeyi ve rahat bir spor ayakkabısı giymeyi unutmayın. Susuzluğa karşı yanınıza bir şişe su almanız iyi olacaktır.
3. Kaslarınızı güçlendirici, çok ağır olmayan bir-iki hareket deneyebilirsiniz. Yanda gördüğünüz hareket kol kaslarınızı çalıştırmak için birebirdir.
Hareketin aşamaları:
Bir bank kenarına oturun, dizlerinizi bükün ve ayaklarınız yere tam bassın. Elleriniz, kalçalarınızın yanında, oturduğunuz bankı kavrasın. 40 cm. kadar öne doğru adım atın ve kalçalarınızı havada tutun.
Sırtınızı bankın kenarına yakın tutarak, dirseklerinizin yardımı ile kalçalarınızı 15 cm. kadar aşağı hareket ettirin.
Ellerinize dayanarak vücudunuzu hafifçe yukarı kaldırın, bu hareketi oturmadan 8 kere tekrar edin. Dinlenip ikinci ve son kez tekrar deneyin.
4. Bir-iki dakika gerinme hareketleri yaparak sporunuzu tamamlayın. Bu balerin hareketi sırt ve bacaklarınıza iyi gelecektir. Bu egzersizlerin faydasını kısa sürede belirgin biçimde hissedeceksiniz.
Hamilelikler sonrası karın çatlakları
Karın germe ameliyatı karın estetiği ve göbek estetiği ameliyatları içerisinde en etkili olanı demek doğru olur. Op. Dr. Teoman Doğan Mynet okurları için yazdı.
Her hamilelik karın bölgesini deforme eder.
Göbek estetiği de bozulur. İkinci, üçüncü doğumlarda, ikiz gebeliklerde ve çok kilo alınan hamileliklerde deformasyon iyice artar. Karın derisi bollaşır ve çatlar. Karın duvarını oluşturan bağ dokusu da gevşer ve karın duvarı öne doğru çıkıklaşır ve şişkinlik oluşur.
Tummy Tuck, bu ameliyat için kullanılan İngilizce ve aslında argo bir terim. Amerikalılar böyle tıp argosu tabirleri çok seviyorlar ve bu argo isim çok tuttu. Hatta o kadar tuttu ki tıp literatüründe bile, nadir de olsa geçiyor. Yapılan işlem temelde kapsamlı bir karın germe (İngilizce ismiyle Abdominoplasty) ameliyatı.
Yıllardır yapılan bir ameliyattır. Ancak son yıllarda bu yaklaşımda büyük gelişmeler oldu. Hatta benim kanaatim son yıllarda en çok gelişen, sonuçları iyileşen ve hasta açısından kolaylaşan estetik ameliyat bu oldu diyebilirim.
Temel değişiklik ameliyat kısaltılıp kolaylaştırılırken etki alanının da neredeyse iki katına çıkarılması. Eskiden yapılan karın germe ameliyatları sadece göbek altı sarkıklığını giderebiliyordu. Yeni Tummy Tucklar ise karın bel ve kasıkları şekillendiriyor.
İyi bir Tummy Tuck sonucu o kadar etkili olabiliyor ki 3 çocuk annesi bir hastayı hamile kalmadan önceki halinden daha ince belli ve düz karınlı hale getirebiliyorsunuz. Eğer karın bel bölgesinde fazla yağlanma da varsa ki genellikle oluyor, Tummy Tuck bu bölgenin liposuction ile yani yağ alınması ile inceltilmesine de olanak veriyor. Her iki işlem, yani germe ve yağ alma beraber kullanılınca da sonuç elbette çok daha iyi oluyor.
Bu annelerin ameliyatıdır. Doğumlar karın bölgesini deforme ediyor. Hamileliğin nasıl geçtiği de çok önemli, fazla kilo alınan (özellikle 20 kg ve üzeri) hamileliklerden sonra karında çatlaklar olması ve sarkıklık olması neredeyse kaçınılmaz oluyor. Karın kaslarında gevşeme de buna eklenince karın duvarı ciddi şekilde deforme oluyor. Özellikle ikiz gebelikler, 2’den fazla doğum yapmak bu deformiteyi belirginleştiriyor. Dolayısı ile karın germe ameliyatı hamilelik sonrasında kendi başınıza düzeltmenizin neredeyse imkânsız olduğu bütün bu sorunların hepsini bir seferde çözebilecek tek uygulama. Spor yaparak karın sarkıklığınızı ya da cilt tedavileri uygulayarak çatlaklarınızı ancak bir yere kadar düzeltebilirsiniz.
Bir diğer hasta grubu ise çok kilo vermiş kişiler. 20 – 30 kilo verildiği zaman karın bölgesinde ciddi sarkmalar olabiliyor ve bunlar kendilerini bir yere kadar toparlayabiliyor. Genellikle bu sarkıklık kalıcı oluyor ve ameliyat ile tedavisi tek çözüm oluyor.
Burada amaç tartıda kilo vermek değil. Ama her hasta az ya da çok kilo veriyor. Ortalama 5 kilo bu ameliyatta alınıyor demek yanlış olmaz. Ancak ameliyatın etkisi kilo vermekten çok farklıdır. Karın, bel ve kasıklardaki değişim o hastanın bikini giyebilmesine olanak verecek kadar belirgin olabiliyor.
Operasyon bir hastanede yapılıyor. Ortalama 2 buçuk saat kadar sürüyor. Bayıltmak aslında şart değil ama genellikle genel anestezi tercih ediliyor. Hastanede yatış süresi 1–2 gün. Evde en az 1 hafta istirahat etmek çok önemli. Alınacak dikiş olmuyor. Hastalar genellikle üçüncü gün duş alabiliyor.
KARIN GERME AMELİYATI NASIL ETKİLER?
Bu ameliyat hem karnınızdaki çatlak derileri yok edebilir, hem fazla yağlarınızı giderir hem de karın duvarınızı tekrar eski gerginliğine kavuşturur.
Hamilelikte bozulup ta bu ameliyat ile düzeltilemeyecek neredeyse hiçbir şey yok gibi.
Buraya kadar olanlar iyi haberlerdi. Kötü haber ise bu ameliyatın bazı eksileri olmasıdır. Bir kere göbek deliğinizin üzerinde kalan çatlakların büyük kısmı bu ameliyat ile giderilemez. Ama bu çatlaklar gerginleşerek çok daha az belirgin hale gelirler. Bu ameliyat bikininizin içerisinde kalacak olsa da sezaryen izinin iki katı uzunlukta bir iz bırakır. Ayrıca karın germe ameliyatı bütün estetik ameliyatlar içerisinde en ağrılı olan, en geç ve zor iyileşeni.
Ameliyat Nasıl Yapılıyor?
Bu ameliyatta sezaryen izi seviyesinden yanlara doğru bir hat üzerinden göbek deliğine kadar olan bir alandaki çatlamış ve sarkmış olan deri alınıyor. Göbek deliği yukarısında kalan deri gerilerek aşağıya indiriliyor. Göbek deliği de yeniden oluşturuluyor. Eğer gerekiyorsa karın etrafındaki fazla yağlar da liposuction ile alınıyor.
Gevşemiş karın kasları sıkılaştırılarak eski sertliklerine kavuşturuluyorlar. Bunun için fıtık ameliyatlarında kullanılana benzer bir dikiş tekniği kullanılıyor ve gevşek karın ön duvarı kasları kendi üzerine katlanarak hem daraltılıyor hem de sağlamlaştırılıyor.
YAĞ ALMA (LIPOSUCTION) BU AMELİYAT İLE BERABER YAPILABİLİR Mİ ?
Bu sorunun cevabı doktorunuzun kullanacağı tekniktedir. Klasik tekniklerde yağ alma bu ameliyat ile beraber yapılamaz. Ama son tekniklerde ameliyat daha basitleştirildiği için istenildiği kadar yağ da alınabilir. Bu konuda doktorunuza danışın.
AMELİYAT TEKNİĞİNDE EN SON GELİŞMELER
Yıllarca bu ameliyat karın bölgesinin ortasını düzeltmek amacıyla uygulandı. Sadece sarkık ve çatlak deriler çıkarıldı ve yapılan iz en azda tutulmaya çalışılarak bel ve kasık bölgesi önemsenmedi.
Oysaki sadece karın ortasındaki bariz çatlaklar ve sarkma tedavi edilir ama daha az göze batan kasık ve bel tedavi edilmezse elde edilecek sonuçta tatmin edici olmaz. Son yıllarda yapılan en büyük yenilik bütün karın, bel ve kasıklara beraber değerlendiren ve hepsinde ortak olan problemi aynı anda düzelten tekniklerin ortaya çıkması oldu. Artık bu teknikler ile bel ve kasık bölgelerini de toparlamak ve hamilelik öncesinden bile daha iyi bir görüntü elde edebilmek mümkün. Birçok hasta bu ameliyattan sonra hamile kalmadan önceki hallerinden de düzgün bir karın ve bele sahip olabiliyorlar.
AMELİYAT İÇİN EN DOĞRU ZAMAN NEDİR?
Anneler için ideal zaman birinci yılın sonu. Bu sürede hem anne verebileceği kiloları vermiş oluyor hem de sarkıklığın ve çatlakların derecesi tam olarak ortaya çıkıyor. Bu ameliyat daha sonraki hamilelikler için bir problem de teşkil etmez. Ancak çok yakın bir tarihte yeni bir gebelik planlanıyorsa yine bu ameliyatı ertelemekte fayda var. Yeni bir hamilelikte yeni deformasyonlar oluşacağını göz önüne almak ve tedaviyi ikinci hamilelikten sonraya bırakmak daha doğru.
Eğer çatlakların sebebi hamilelik değil kilo alıp verme ise tedaviyi kilo verme sürecinin sonunda yapmakta fayda var. Böylece deformasyonun tamamını görmek ve tedavi etmek mümkün oluyor.
KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR
Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyat için de olası komplikasyonların başında, kanama ve enfeksiyon var.
Bu tür ameliyatlarda ciddi bir kanama olması olasılığı yok. Kanama dikişlerinizin altında kan birikmesi yani “hematom” şeklinde olabilir. Doktorunuz sizi yeniden ameliyathaneye alarak bu birikmeyi temizlemek ve kanamayı, eğer devam ediyorsa, durdurmak isteyebilir.
Aynı şekilde ameliyattan sonra beşinci gün civarında oluşan kızarıklık, ateş ve şişlik enfeksiyon habercisi olabilir. Yine çözüm enfeksiyonun temizlenmesi ve tabii antibiyotik tedavisi olacaktır.
Cilt kaybı, yine nadir olmasına rağmen görülebilecek komplikasyonlar arasındadır. Bu bir germe ameliyatı olduğu için deri katmanlarına yük biner ve derinin dolaşımı bozulabilir. Genellikle ameliyattan sonra sigara içen hastalarda gözükür. Deri siyah renkli sert bir şekil alır ve uzun süre pansuman yapılması gerekebilir. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu da küçük bir müdahale ile ölü cildin temizlenmesidir. Aynı deri problemi göbek deliğinde de görülebilir. Bir müddet pansuman sonucunda bu tür problemler genellikle tahminlerin ötesinde iyi iyileşirler. Sakın bir şey olmaz diye sigaraya başlamayın. Ameliyattan sonraki ilk iki haftanın kritik olduğunu unutmayın.
Yara iyileşme problemleri genellikle ameliyatta kullanılan kalın dikişlerin yarattığı problemlerdir. Bir kaç günlük pansumandan sonra iyileşirler. Ama bu tür reaksiyonların ameliyattan aylar sonra bile ortaya çıkabileceğini bilin.
Asimetri yine bu ameliyattan sonra karşılaşılabilecek sorunlar arasında. Ciddi asimetrilerde bir rötuş ameliyatı gerekebilir. Kullanılan klasik tekniklerde yara izinin her iki ucunda deride potlar oluşabilir. Bunlar genellikle zaman ile değişmezler ve kalıcı olurlar. En iyi çözüm küçük bir müdahale ile bunların alınmasıdır. Ama bu yara izini bir kaç cm. uzatır.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
aşağı, bakımı, baştan, gebelikte, vücut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 13:21
kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort karşıyaka escort çankaya escort tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin