Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   İkiz gebelik ve çoğul gebelikler (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   İkiz doğumlarında artış var (http://forumortam.com/showthread.php?t=18881)

buse 06.Ocak.2015 01:18

İkiz doğumlarında artış var
 
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre 1980 yılından bugüne ikiz doğumlarında artış var. İşte, ikiz doğum patlamasının nedenleri...




ABD'de yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre ikiz bebek doğumlarında artış var. ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi verileri 1980 yılında doğan her 53 çocuktan biri ikizken, bu rakamın 2008 yılında 31’de bire yükseldiğini ortaya koyuyor. Ayrıca ikiz bebek doğumları daha çok eğitim ve gelir seviyesi yüksek kadınlarda görülüyor.

İkiz bebek doğumlarındaki artışın nedenlerini uzmanlar şöyle açıklıyor:

"Eğitimli kadınlar 30 yaşından sonra anne olmayı tercih ediyorlar. 35 yaş üstündeki bir kadının 20’li yaşlarındaki bir kadına göre ikiz çocuk sahibi olma oranı dört kat daha fazla. Bunun nedeni de yumurtlamayı artıran folikül uyarıcı hormonun yaşla beraber artması. Eğitimli ve gelir seviyesi yüksek kadınlar daha geç anne olmayı tercih etmeleri, hamile kalmalarını zorlaştırıyor. Bu nedenle bu kadınlar tüp bebek yöntemine başvuruyorlar. Tüp bebek yönteminde de doktorların tedaviden sonuç alınmasını garantilemek için rahme daha fazla embriyo yerleştirmeleri ve tedavi sırasında kandaki folikül uyarıcı hormonunun artması, kadının ikiz bebek sahibi olmas oranını artırıyor."



Şu Anki Saat: 21:31

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.