Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Hobi (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Piola’da Müjde Kotil sergisi (http://forumortam.com/showthread.php?t=20373)

buse 13.Ocak.2015 18:36

Piola’da Müjde Kotil sergisi
 
Müjde Kotil’in insan suratlarının sınırsız olduğunu ve her birinin yaydığı enerjiyi anlatan sergisi 7 Nisan’a kadar Piola’da.


http://cdn.pudra.com/2151/fit620x400...kotil_mkle.jpg



İtalya’dan dünyaya açılan büyük İtalyan restoran zinciri Piola, dünyanın dört bir yanında geleneksel hale gelen sergi etkinliklerine Türkiye’de de başladı. Genç sanatçı Müjde Kotil’in ‘‘L’aurora’’ sergisi, Point Hotel Barbaros’ta bulunan Piola’da 24 Şubat’ta başladı; 7 Nisan’a kadar devam edecek.

Müjde Kotil, bedenimizden yayılan ışınım alanının sınırsız kabul edilmesinden hareketle eserlerinde, insan suratlarının sınırsız olduğunu ve her birinin yaydığı enerjiyi anlatıyor. Çok beğendiğimiz sergi afişini 'Üç Sanat' ekibinin hazırladığını öğrendiğimiz ‘‘L’aurora’’ sergisini; Kotil’in tuval üzerine akrilik ve kağıt üzerine keçe kalem çalışmalarını kapsayan eserlerini sanatsever mekan Piola’nın sıcak ortamında ziyaret edebileceğiz.

Müjde Kotil kimdir?
1983 yılında İstanbul’da dünya tuvaline küçük ve pembe bir fırça darbesi gibi değdiğinde; elbette kimse fırçaların, renklerin ve tuvallerin O’nun için bu kadar önemli olacağını bilemezdi. Sanatçı renkleri daha okul öncesi mum boyalarda sevdi. İlk aşkı suluboyadan ayrılışı, 1994 yılında, Arif Şenel İlkokulu’ndan mezun oluşuna rastlar. Kara sevdası yağlıboya 2001 yılında Nişantaşı Işık Lisesi’ni bitirip de gittiği Amerika’da da sanatçıyı bırakmadı. Devam ettiği Irvine Valley Collage’de kazandığı Associates in Arts aldıktan sonra yazıldığı Art Instute of California ‘dan da Bachelors of Science ve burada kazandığı bölüm birinciliği ilk aşkın meyveleriydi.

2007 yılında Amerika’dan döndükten sonra fırçaların, boyaların ve tuvallerin arasında bir dünya oluşturan sanatçı kendi ifadesiyle şöyle anlatıyor: "Resim yapmak benim yaşama amacım. Sevinçlerim, kederlerim, umutlarım, karabasanlarım…" Kısaca iç dünyasını eserlerine yansıtan sanatçı, çalışmalarını halen İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir. Bu zamana kadar 10’a yakın sergisi olmuştur.


Piola İstanbul
Adres: Point Hotel Barbaros, Yıldız Posta Cad. No:29 Esentepe/İSTANBUL
Tel: 0212 337 3070


Şu Anki Saat: 09:57

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.