Zencefilli kurabiyeniz lezzetli olsun istiyorsanız, hamurunu elde yoğurmalısınız. İşte nefis zencefilli kurabiye tarifi?
Zencefilli kurabiyeniz lezzetli olsun istiyorsanız, hamurunu elde yoğurmalısınız. İşte nefis zencefilli kurabiye tarifi?
Malzemeler:
*
½ paket tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
½ paket harnup (keçiboynuzu) pekmezi
1 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tatlı tarçın
2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 paket vanilya
*
*
Yapılışı:
Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın.
*
Tereyağını eritmeden, esmer şeker, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve toz zencefil ile elinizle karıştırın. Sonra keçiboynuzu pekmezini ekleyip karıştırmayı sürdürün. Ardından unu ekleyip elinizle yoğurun.
*
Temiz tezhagın üzerine biraz un serpin ki hamurunuz yapışmasın. Oklava ya da merdane ile hamuru açın. İnceliğinin 1 santimetreden ince olmasına dikkat edin. Kurabiye kalıpları ile kesin. Fırında 10 dakika pişirin. Çıkarmadan önce piştiğinden emin olun. Soğuduktan sonra kurabiyelerinizin üzerlerini süsleyebilirsiniz.*
*