MSA - Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program (Satışta) Yer: Mutfak Sanatları Akademisi - İstanbul
10.08.2020 19:00 - 10.08.2020 19:00
MSA, 8 hafta sürecek yoğunlaştırılımış programı ile sizlerle...
Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dairduyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine ?Mutfakta 8 Hafta -Yoğunlaştırılmış Program? eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz vetemel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarakmutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.
10-20 Ağustos Pazartesi-Perşembe, 19.00-23.00 1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
? Minestrone çorbası
? Patates risotto
? Fırında tavuk
10 Ağustos Pazartesi, 19.00-23.00 2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
? Tavuk suyu (Demo)
? Kahverengi et suyu (Demo)
? Mayonez (Demo)
? Beşamel sos
? Hollandez Sos (Demo)
? Fransız soğan çorbası
? Rosto domates çorbası
11 Ağustos Salı, 19.00-23.00 3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
? Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
? Roast beef (Demo)
? Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
? Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
12 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00 4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
? Rosto hindi (Demo)
? Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
? Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
? Izgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile
13 Ağustos Perşembe, 19.00-23.00 5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
? Özbek pilavı
? Yaban mantarlı risotto
? Firik pilavı
? Garam masala ve zerdeçallı sebzeli basmati pilavı
17 Ağustos Pazartesi, 19.00-23.00 6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
? Pad thai
? Dana etli egg noodle
? Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
? Tom Kha Gai
18 Ağustos Salı, 19.00-23.00 7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
? Ahtapot (Demo)
? Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
? Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
? Akdeniz usulü levrek
? Güveçte sebzeli dil şiş, sarımsaklı zeytinyağı ile
? Kalamar tava, tarator sos ile
19 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00 8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
? Taze makarna hamuru yapımı
? Pesto soslu fettuccine
? Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
? Bolognese soslu lazanya
20 Ağustos Perşembe, 19.00-23.00
*Eğitim 14 kişiliktir.
*Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için
http://msa.com.tr/workshoplar-yeni-doneme-hazir.pdf
- 2350.00 TL
Kurallar - Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için http://msa.com.tr/workshoplar-yeni-doneme-hazir.pdf
- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.
- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.
- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
- Biletler tek kişiliktir.
- İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.
- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.