Ton balıklı makarnaya asıl lezzetini veren birkaç küçük dokunuş.
Ton balıklı makarnaya asıl lezzetini veren birkaç küçük dokunuş.
Malzemeler:
1 paket spagetti makarna
1 orta boy soğan
250 gr ton balığı konservesi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 rendelenmiş domates
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
sarımsak
*
Yapılışı:
Soğanları ince ince kıyın.
Soğanlar tavada sıvı yağda pembeleşirken makarnayı 2 litre kaynar suda haşlamaya başlayın.
Soğanlar pembeleşince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin. Biraz tavada çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi ekleyin.
2 dakika pişirdikten sonra karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edin.
Hemen ardından ton balığını ilave edip 1 dakika karıştın.
Makarnayı süzün.
Bu karışımı makarna tenceresine alın ve makarna ile karıştırın.
Servis yapın.
*
Afiyet olsun!
*