Baharatlı kıtır tavuk tarifi İpek Bozkurt tan baharatlı kıtır tavuk tarifi... http://www.olusum.org/paylasim/hthay...b711324365.jpg İpek Bozkurt tan baharatlı kıtır tavuk tarifi... Malzemeler (2 kişilik) 1 tavukgöğsü 1 çay bardağı zeytinyağı 1 diş sarmısak 1 küçük soğan 1 limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı paprika 1/2 çay kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı karabiber Bal Cornflakes * * Yapılışı Tavukgöğsü yıkanır, kurulanır ve yarım santim yüksekliğinde fileto halinde kesilir. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış soğan-sarmısak ve bütün baharatlar karıştırılır. * * Tavuk etleri bu karışımın içinde en az 4 saat, tercihen bütün gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletilir. Marine edilmiş tavuk, yağlı kağıt olan tepsiye konarak 180°C fırında 10 dakika pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır, ılınmaya bırakılır, bu sırada fırının derecesi 220°C’ye yükseltilir. Yari pişmiş ve ılınmış olan tavukların alt-üstüne bir fırça ile bal sürülür, cornflakes’e bulanıp tekrar fırınlanırlar. Üzerleri nar gibi kızardıktan sonra, sıcak olarak servis etmeye hazırdırlar. * * |
Şu Anki Saat: 08:26 |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.