Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Herşeyin başı sağlık ! (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Hafıza Güçlendiren Bitkiler (http://forumortam.com/showthread.php?t=81225)

buse 23.Mart.2017 19:20

Hafıza Güçlendiren Bitkiler
 
Unutkanlık ve dikkat eksikliği birçok kişi için hafıza geriliğine neden olmaktadır. Hafıza güçlendirme bitkileri nelerdir sorusu için genel bir yanıt ise beynin fonksiyonlarını yerine getirme noktasında sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir takım bitkiler olmaktadır.

Bunlar ise beyin için önemli işlevsellikleri ortaya çıkarmaktadır. Beyni besleyen bir takım durumlar hızlı çalışma ve hızlı karar alma gibi etkileyen durumlardır.
Hafıza güçlendirme bitkiler, ginkgo biloba çayı en değerli bitkilerden biridir. Bu anlamda çayın birkaç dakika demlenmesinden sonra, başarılı bir sonucun alınması sağlanacaktır. Bir diğer hafıza güçlendirici çay ise gotu kola Çayı olmaktadır. Hindistan ve Sri Lanka bölgesinde yetişen bu çay dünya üzerinde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

http://www.hakkindaoku.com/wp-conten...anl%C4%B1k.jpg

Hafıza güçlendirme bitkilerden olan biberiye çayı hafızaya birebir etki eden bir çay türüdür. Bu çay mutfakta birçok yemeğe tat vermesi ile bilinse de birçok etkisi bulunan bitkidir. Ada çayı da hafıza güçlendirici bir etki yaratmaktadır. Özellikle günlük kullanımdan sonra fark edilen ada çayı, birçok rahatsızlığında gidericisi konumunda olan bir bitki türüdür.


Şu Anki Saat: 11:32

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.