Yaz aylarında yaşanması en muhtemel rahatsızlıklar içerisinde yer alan ve can sıkan yaz ishalleri, genel olarak mikrobik etkenlerden dolayı oluşuyor meleklerim. Etkisi altına aldığı kişileri epey bir zorlayan ve gerçekten büyük rahatsızlıklar yaşatabilen yaz ishalleri, hangi öneriler ve tavsiyeler ile sorun olmaktan çıkartılabilir öğrenmek isterseniz aşağıdaki makalemize bir göz atmalısınız meleklerim.
Yaz ishallerinin, çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin yenmesiyle ortaya çıktığına işaret eden Gözüküçük, şu önerilerde bulundu:
“Yaz ishalinden korunmak için bilmediğiniz suları tüketmeyin ve kişisel temizliğe dikkat edin. Özellikle eller, her yemekten önce ve sonra yıkanmalı. Salgın olduğu bilinen yerlerdeki sular kaynatılarak kullanılmalı. Hijyenik koşullara uygun hazırlanmış ve muhafaza edilmiş besin maddeleri tüketilmeli.”
Gözüküçük, ishal olan bir kişinin, ilk tedbir olarak, “1 litre kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat” konularak hazırlanan karışımı içmesi önerisinde bulundu.
24 saatten fazla süren ishallerde en yakın sağlık merkezine başvurulması gerektiği uyarısında bulunan Ramazan Gözüküçük, ayrıca kişilerin iyileşene kadar posasız ve yağsız gıdalar almasını tavsiye etti.