Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Herşeyin başı sağlık ! (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Öksürük için şifalı bitkiler geldi (http://forumortam.com/showthread.php?t=26037)

buse 02.Şubat.2015 20:17

Öksürük için şifalı bitkiler geldi
 
http://www.meleklermekani.com/wp-con...iler-geldi.jpg


Kış aylarının baş belası öksürük ve öksürük için sizlere bir kaç şifalı bitki vermek istiyoruz arkadaşlarım. Son günlerde soğuklar kendisini iyice hissettirdi, e muhtemel sonuçta malesef öksürük.
Metabolizmamızın gücüyle ve vücudumuza giren mikroplarla savaşırken büyük ölçüde inatçı yada küçükte olsa öksürük durumu herkesin başına gelmiştir. Her hastalıkta doktora giderek antibiyotik almak malesef iyi birşey değil arkadaşlarım. Şimdi sizlere öksürük için bir kaç şifalı bitki ve kullanımını vermek istiyoruz. Umarız fayda görürsünüz.
ÖKSÜRÜK İÇİN BİTKİSEL KARIŞIMLAR
Karısımlar: Ebegümeci, meyan kökü, sinirliot ve hindiba, eşit oranda, ince kıyılarak karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür.
Günde 3 kere 1 bardak çay, balla tatlandırılıp, yudumlanarak içilir.
* İnatçı öksürüğe karşı, hatmi kökü çayı, yarım saatte 1 yudum içilir. İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı dolusu kök, 1 litre suda ağır ateşte 2 saat kaynatılır ve süzülür.
* Önce soğan dilimleri, nöbet şekeriyle birlikte şurup kıvamına gelene kadar kaynatılır. Saat başı 1 tatlı kaşığı şurup içilir.
* Öksürük gıcığı, biraz sirke eklenmiş 1 tatlı kaşığı toz şeker alındığında sakinleşir.
* Limon suyu karıştırılmış bal, balgam söktürücüdür.
* 1 avuç dolusu arpa, 1 litre suda yarım saat kaynatılır, süzülür ve biraz balla tatlandırılır. Yarım saatte 1-2 yudum içilir.
* Rendelenmiş kara turpa bal karıştırılır. 1-2 saat sonra oluşan şuruptan saatte 1 tatlı kaşığı alınır. Şurup, 1 günden fazla bekletilmez.
* 125g nöbet şekeri, 125g kuru üzüm ve 2-3 tatlı kaşığı ince kıyılmış meyan kökü, 1 litre suda, suyun yarısı kalana kadar kaynatılır. Günde 2-3 kere, 1 yemek kaşığı dolusu alınır.
* Çok iyi yıkanan 3-4 patates, kabuğu soyulmadan haşlanır, haşlama suyu, nöbet şekeriyle kaynatılır. Günde 2 kere, 1 bardak sıvı, yudumlanarak içilir.
* Andızotu kökü 20g, kekik 15g, çuhaçiçeği kökü 5g ince kıyılmış olarak karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, 1 bardak soğuk suya eklenir, kaynama derecesine geldikten sonra 1-2 dakika kaynatılır ve süzülür. Biraz balla tatlandırılarak, günde 2-4 kere 1 bardak çay, soğumadan, yudumlanarak içilir.
* Çuhaçiçeği kökü 20g, ezilmiş anason 10g, ebegümeci yaprağı 10g, ezilmiş rezene 10g. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu, 1 bardak kaynar suyla haslanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Sıcak çay balla tatlandırılarak, günde 2-3 kere 1 bardak, yudumlanarak içilir.
* Taze sinirliot yaprakları havanda biraz ezilir, biraz su eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtılır. Süzmeden, bolca balla karıştırılır. Öksürük ateşli de olsa, saatte 1 tatlı kaşığı dolusu alınır.
* 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış gülhatmi çiçeği, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılır ve soğutulmadan, yudumlanarak içilir.
* Meyan kökü 20g, gülhatmi çiçeği 10g, sinirliot 10g, çekirdeksiz kuşburnu 10g, ince kıyılmış olarak karıştırılır. 1 tatlı kaşığı bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılır, günde 2-3 kere 1 bardak çay, soğutulmadan, yudumlanarak içilir.
* Kekik 20g, çuhaçiçegi kökü 10g, ezilmiş anason 10g, sinirliot 10g, meyan kökü 10g. 1 tatlı kasıgı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haslanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve bal ile tatlandırılır. Günde 2-3 kere 1 bardak çay, soğutulmadan,yudumlanarak içilir. *Yaraotu çiçegi 30g, sinirliot 20g, ince kıyılarak karıstırılır. 1 yemek kasıgı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haslanır, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 kere 1 bardak sıcak çay, balla atlandırılır ve yudumlanarak içilir.
Eğer öksürük, zayıf bir kalbe baskı yapıyorsa, karışıma 1 ölçek arslankuyruğu veya ökseotu eklemek gerekir. Bu katkı, kalbi rahatlatır ve gücünü arttırır. Sinirsel kökenli kuru öksürüğü yatıştırmak için, öksürükotu, ebegümeci, keten tohumu gibi, mukozayı koruyucu ve
solunumu rahatlatıcı bitkiler kullanılabilir. Ama genellikle sinirsel bir nedenden kaynaklanabileceği düşünülerek, aşağıdaki, sinir sistemini yatıştırıcı ve dengeleyici bitkilerin de kullanılması doğru olur: Oğulotu, lavanta, arslankuyruğu, kediotu kökü ve sarı kantaron.
İBRAHİM SARAÇOĞLU NUN BİTKİSEL YÖNTNEMİ İSE ŞU ŞEKİLDE ARKADAŞLARIM.
Kış aylarındaki en büyük rahatsızlıklardan birde öksürük. Bazen bitmek tükenmek bilmeyen ve haftalarca devam eden öksürükler tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Öksürük bir hastalığın haberciside olabilir. Onun için öksürün asıl nedenlerine indirgenmesi gerekmektedir. Genellikle üşütmeden dolayı ortaya çıkar. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğal yöntemlerle öksürük tedavisini anlattı. Heryerde bulabileceğiniz Adaçayının içeriğindeki salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin antibiyotik özelliği taşıyan etkin maddelerdendir.
Adaçayının içeriğinde bulunan önemli bir eterik yağ da, cineol’dür. Cineol, öksürüğü önleyici bir maddedir. Bu yüzden adaçayı hem doğal bir antibiyotik hem de doğal bir öksürük önleyicidir. kadinca
Adaçayının içeriğinde bulunan doğal antibiyotik özelliği taşıyan etkin maddeler suda çözünebilen maddelerdir. Suda çözünme özelliği bulunduğu için, alkolle tentürleri yapılmadan doğrudan sıcak suda demleyerek kullanma imkânı sağlamaktadır.
Ağız gargara yapmak için hazırlanan yöntemlerin çoğu bir miktar alkol karışım kullanılmak zorundadadır. Çünkü bir çok bitkinin içeriğindeki doğal antibiyotik özelliği taşıyan etkin maddeler suda çözünmedikleri için, su ile hazırlanmaları durumunda etkili olamayabilir.
Adaçayının içeriğindeki doğal antibiyotik özellikli etkin maddeler suda çok kolay çözünme özelliği gösterdikleri için, hem yetişkinler hem de çocuklar için, sıcak suda demleyerek (kısık ateşte kaynatarak) gargara olarak hazırlanmasına imkân sağlamaktadır.
Sağlıklı günler diliyoruz arkadaşlarım. Umarım bunlar size yardımcı olur.



Şu Anki Saat: 22:49

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.