Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Güzellik Bakım (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri (http://forumortam.com/showthread.php?t=52026)

buse 18.Eylül.2015 21:38

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri
 
Kadınlar genelde depresyona girdiklerinde, sevgilileri istiyor diye ya da başka sebeplerden bir şekilde saçlarını kestirip sonra da pişman olurlar. Saçlarımız da yaşayan organizmalardır ve uzaması belirli bir zaman alır. Hatta bazı saç tipleri yapı itibariyle zor uzar. Fakat belirli takviyeler yapılarak saçlar daha hızlı uzatılabilir. Aşağıda size verdiğimiz ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerle saçlarınızı daha hızlı uzatabilir ve daha sağlıklı parlak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Yalnız bu tür tarifler uygulandığında saçlarınızda dökülmeler olabilir fakat kullanıcıların yorumları güçsüz saçların döküldüğü ve yerine daha sağlıklılarının çıktığı yönünde.
Turp Kürü
1 adet turpu rendeleyin ve ¾ bardak suda yarım saat kadar haşlayın. Turp rendesi haşlandıktan sonra posasını süzün ve posasını atın. Turp suyu biraz ılıtın. 1 yumurtanın sarısını ayırıp bu suyun içine karıştırın ve iyice çırpın. Bu yumurtalı turp suyunu saçlarınıza yavaşça masaj yapın ve bir boneyle ya da streçle saçlarınızı sararak karışımı yarım saat kadar kafanızda bekletin. Daha sonra ılık suyla saçlarınızı şampuanlayın. Bir hafta içerisinde saçlarınız yarım santim uzayacaktır. Yalnız uyaralım her şeyin fazlası zarardır.
Sinameki Kürü
Bir çay bardağı kadar suda bir tutam sinamekiyi iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra ılımasını bekleyin ve içerisine bir ampul bepanthen ile bir tatlı kaşığı badem yağı ekleyin. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra masaj yaparak saçlarınıza sürün ve streç ya da boneyle saçlarınızı sarın, iki saat kadar bekleyin. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayabilirsiniz. Yalnız saçlarınızı ılık suyla durulamaya özen gösterin.


Havuç Kürü
İki bardak suya iki büyük havucu rendeleyin ve haşlayın. Daha sonra biraz ılıtarak içerisine yumurta sarısı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize ekleyerek saçlarınızda iki saat kadar bekletin daha sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Karanfil Kürü
Bir tutam karanfil, iki adet muskat (hint cevizi) ve zeytinyağı ile hazırlanır. Hint cevizlerini havanda dövün ya da rendeleyin. Daha sonra malzemelerin hepsini rondoya ekleyin ve üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyun. Daha sonra rondodan geçirin. Hazırladığınız karışımı bir cam kavanoza koyarak üç gün bekletin. 3 gün beklemenin sonunda saçlarınızın dibinden ucuna kadar uygulayın ve 6-7 saat kadar saçlarınızda bekletin ve durulayın. Bu kür hem saçlarınızı uzatır hem de saçlarınızı yumuşatır. Kokusunu da son derece beğeneceksiniz.
Yılan Yağı ile Bakım
Yılan yağı saçları son derece besler ve parlatır. Fakat piyasada çok fazla sahtesinin bulunduğu söylendiği için bulunması zor bir yağdır. Aktarlarda bulabilir veya internetten sipariş edebilirsiniz. Yılan yağını iki güne bir saçlarınıza uygulayın ve üç saat kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı güzelce şampuanlayarak durulayın. İki hafta gibi kısa bir sürede saçlarınızda boşlukların dolduğunu ve artık saçlarınızın gürleşmeye başladığını fark edeceksiniz.


Şu Anki Saat: 21:46

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.