mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Kadın, Anne & Çocuk Sağlığı > Gebelik

Gebelik Hamileyim: Hamile olduğunu yeni öğrenenler duygularınızı burada diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz Bebek büyüyor : Hamileliğiniz sırasında yaşadığınız deneyimleri diğer üyeler ile paylaşın Müjde : Bebeğinizin dünyaya gelişini müjdeleyin Doğum Öyküleri : Bebeğinizin doğum öyküsünü paylaşın

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 14.Ocak.2015, 17:59   #1
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 13.Kasım.2014
Mesajlar: 7,890
Standart Seni unutmayacağız defne!

DEFNE JOY FOSTER HAMİLELİĞİNİ İŞTE BÖYLE ANLATMIŞTI...



Ekranların sevilen, yerinde duramayan, kıpır kıpır şirin sunucusu ve (sihirli) oyuncusu Defne Joy Foster tam 1 yıl önce bugün hayata veda etti. Bitmek bilmeyen yaşam enerjisi ve sempatikliği ile hepimizin gönlüne taht kuran Defne’yi, 2009 yılında yani o hamileyken yaptığımız keyifli röportaj ile anıyor, sevenlerine ve yakınlarına sabır diliyoruz.




Mayıs 2009 Hamileyiz dergisinden…
Evlendiğinden haberimiz olmadı, duyduk ki hamileymişsin!
Öyleyiz... Çok magazinsel bir insan olmadığım için haberiniz olmadı. Geçen yaz, Assos'da açtığımız otelimiz ile birçok dergide haber olduk ama durumumuzdan da haberli olunsun diye maksadımız da yoktu açıkçası. Düğün de yapmadık.
Düğün yapmayı istemediniz mi?
Çok ani bir kararla, apar topar evlendik. Evleneceğimizden bizim de haberimiz yoktu. Yaz sonunda yaparız diye düşünüyorduk ama sonra kaldı.
Nasıl yani? Ne zaman evlenmeye karar verdiniz de evlendiniz?
Vermedik işte, öyle aniden oldu. Biz evlenmeyi konuşuyorduk ama ikimiz de evlilikten korkuyorduk. Ben bir rest çeker gibi oldum "Neden beni almıyorsun?" filan dedim, sinirlenir gibi oldum. O da "Restini gördüm." dedi ve şak diye evlendik.
Peki nikahta ne giydin? Konuklarınız kimlerdi?
Beyaz keten, uzun bir elbise giydim. Topu topu beş kişiydik. Behramkaya'daki köyün muhtarı, iki şahidimiz ve annem. Sonra davullu zurnalı bir düğün yaparız dedik ama olmadı.
Şahitleriniz de köyden mi oldu?
Çok vefalı bir kız arkadaşım var, İstanbul'dan geldi. Kimse gelmesin desek de o geldi. Bir de Assos'da çok saygı duyduğumuz bir ağabeyimiz vardı, birlikte şahitlik yaptılar. Hatta muhtar on dakika bekleyin, bir işim var bitirtip geleyim dedi. Bekledik, öyle evlendik yani.
Yoksa hamilelikte mi aynı şekilde oldu?
Hamilelik öyle olmadı. Haziran ayında evlendik ağustos ayında çocuk istiyor muyuz, istiyoruz dedik. Çok uzun zaman yani iki ay evli kaldık ya... Çok çalışmamıza gerek kalmadı, hemen hamile kaldım.
Doğum ne zaman? Hamileliği nasıl geçiriyorsun?
Haziran ayında olacak. Güzel geçiyor... Esasında anlık görüntülerde neşeliyim. Ama güne yayacak olursanız sırtım ve belim ağrıyor, kesinlikle uzanmam gerekiyor. Mesela buraya geldik çekim yaptık ya, benim eve gidip kesinlikle uzanmam gerek. Neden sırtım ağrıyor diyordum, şimdi çekilen resimlere bakıyorum, kocaman olmuş karnım. Öne doğru gittiği için karnım, sırtta ağrı yapıyor.
Aşermelerin oldu mu?
Hiç aşermelerim olmadı. Oğlan çocuğumuz olacak, en başında çok turşu, ekşi yedim. Sadece ekşi istedi canım. Demek ki vücudumun buna ihtiyacı varmış diye düşündüm.
Eşinle nerede ve ne zaman tanıştın?
"Sihirli Annem" dizi setinde tanıştık.
Senin tüm çocukların rüyasına girdiğin dizi bu!
Evet aynen öyle. Hatta şöyle bir anısı var, aramızda espridir. Dizi bittiğinde sanat yönetmeni "Herkes istediği bir şeyi alıp gidebilir." demiş, ben kocamı alıp gittim. Aa bu güzel bir şeymiş deyip onu alıp çıktım. Aslında güzel ve şeker bir hikayemiz var. Setin son günü başladı işte.
Eşin görüntü yönetmeniydi aynı set de değil mi?
Evet, İlker Yasin Solmaz. Ben de artık Solmaz soyadını kullanıyorum. Bebeğimiz adı da Can Kılıç Solmaz olacak. Biz Solmaz ailesi olarak Daltonlar gibi...
Bebeğe de çift isim koyacaksınız yani!
Evet çifter çifter isimlerimiz. Annem bana da çift isim koymuş memnunum bundan. Esasen ben Can ismini çok seviyordum. Ya Efe ya da Ali olacaktı. Kısa, eski ve öz isimlerden hoşlanıyorum. Yasin'de; denizden bir şey kılıç balığından, Kılıç olsun istedi. Adamı da kıracak değiliz, yüzde elli onunda payı var değil mi? Onun da istediği olsun.
İlk kez dizi de oynamaya "Sihirli Annemle" mi başladın?
Kazara oldu aslında. Ben oyuncu değil, sunucuyum. Bir süre kendi isteğimle kirişi kırıp çalışmamış ara vermiştim. Çalışmaya karar verince de, Kanal D'ye bir program var mı diye gittim. O ara prototipleri doluydu, koyabilecekleri bir yer yoktu. Bu dizi başlıyordu, "Çok uygun, seni bu diziye hemen almamız lazım." dediler. Ben de anksiyete bozukluğu var, heyecanlanırım. Heyecanlanınca da yapabileceğim bir şeyi yapamam. Oyunculuğu daha önce hiç düşünmüyordum. Fakat o kadar çok çalışmak istiyormuşum ki, hemen evet dedim. Cahil cesareti derler ya öyle. Şuursuzluk bazen çok işe yarıyor. Nevra Serezli benim için bir fenomen. İlk sahnem Nevra Hanımla karşı karşıya oldu, farkında olmazsan atlatıyorsun. Ben daha sonra gözlemliyorum, başka bir oyuncu Nevra Hanımla oynamakta sıkıntı çekiyor.
O dizi de Nevra Serezli'nin kızı rolünü üstlenmiştin.
Benim için çok iyi oldu. İyi oyun alırsanız, iyi oyun verebilirsiniz.
Oyunculuk veya sunuculuk eğitimi aldın mı?
Yok. Ben lise mezunuyum. İzmir'den geldim, müzik kanalında bir deneme çekimi yaptık sonra hiç durmadım. Kısa bir süre kirişi kırdığımda dinlenmek için ara vermenin dışında, bir de hamilelik için ara verdim. Toplam on üç yıldır çalışıyorum.
Bebek dünyaya geldikten sonra çalışmaya devam edecek misin?
Çalışacağım yine... En iyi bildiğim şey çalışmak. Yoksa kötü bir anne olurum, sıkıntı basar.
Sen çalışırken kim bakacak Can Kılıç'a?
Annem bakacağını söylüyor ama sabrı yetmez gibi geliyor. Bütün hayatını çalışarak geçirdi çünkü. İlla ki bize bir bakıcı lazım. Can gelecek sonra göreceğiz, aslında farazi konuşuyoruz.
Normal doğum mu, sezaryenle mi olacak? Doğuma hazırlıklı mısın?
Normal doğurmak istiyorum Allah izin verirse. Ben hayatta, çok şeylerin insanların kendi ellerinde olmadığını düşünüyorum. O olay gelecek onunla yüzleşeceksin, kabul edip sindireceksin, ondan sonra tavrını alacaksın. Can'la olan birlikteliğimiz de öyle olacak herhalde. Kafada bir şeyler hayal etmek benim yapım için ters.
Hamilelik yaşamınızda hangi değişiklere neden oldu?
Hiçbir değişiklik yok. En büyük değişiklik benim çalışmıyor olmam. Bu da ruhsal olarak beni sarsmadıysa demek ki metanetli bir insanım. Çünkü hep çalışan bir insan için çalışmıyor olmak çok zor ve sıkıntılı bir şey.
Beslenmene dikkat ediyor musun?
Ediyorum. Sigarayı bıraktım. Çok kilo almadım diyordum ama almışım.
Bebek hazırlıkları başladı mı?
Odasını yaptık. Yaz çocuğu olacak uygun giysileri aldık. Doğduktan sonra o dönem çıkmak ister miyim, istemez miyim ruh halimi hiç bilemiyorum. Onun için ön hazırlıklarımızı tamamladık. Annem de, ben de severiz alışverişi. Can’a bir şeyler almak çok keyifli, ucuzluk zamanıydı da aldık her şeyini.
Lohusalık dönemine hazırlanıyor musun?
Allah'ım bana sabır versin diyorum. Çok kolay cinnet geçirebilen bir insanım. İnişlerim çok iniş, çıkışlarım çok çıkış, gün içinde yer değiştirebiliyorlar. Bu maçı da atlatacağız diyorum.
Bebek doğduktan sonra bakabilecek miyim, bu duruma alışabilecek miyim, nasıl büyüyecek gibi endişelerin oldu mu?
Benim her zaman o endişelerim var. Bir gelsin, kucağıma alayım, göz göze geleyim geçer belki. Çevremde arkadaşlarımın bebekleri var görüyorum çok küçükler. Soruyorum "Nasıl kavrıyorsunuz? Nasıl tutuyorsunuz, korkmuyor musunuz?" diye. Küçük, ekstra küçük bir şey. Ama herkes içgüdüsel olarak yapabildiğini söylüyor. Doğaya baktığında maymun bile kavrayıp yoluna devam ediyorsa, ümit ediyorum ben de yapabilirim. Kimden nasıl bir anne çıkacağı bilinemez. Ben de kendimden nasıl bir anne çıkacağını bilemiyorum. İnsanlara da söyleyeceğim; "Bunu yapmaya değer ya da değmez" diye. Doğurduktan sonra tüm samimiyetimle, "Evlat bir yana, dünya bir yana" doğru mu, değil mi söyleyeceğim. Üremek için insanların kalanına da yalan söylememek lazım.
Hamile olduğunu eşine nasıl söyledin?
Söyleyemedim ki... Ben öyle duygusal şeyleri pek beceremem. İçin için duygusallıktan ölüyorum ama dışarı vuramıyorum maalesef. Yasin Assos'a gidecekti dedim ki; sen yokken, doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrensem, sana telefonda söylesem hamile olduğumu "Harbi mi, harbiden mi?" diyeceksin dedim. O yokken öğrendim hakikaten. Assos'tan döndüğünde oturduk gözüne baktım "Harbiden mi?" dedi, "Harbiden" dedim.
Hiç konuşmadan mı?
Evet söyleyemedim ama o anladı. "Sende bir şey var. Aynı değilsin." dedi.

Sen nasıl öğrendin hamile olduğunu?
Önce bilinen testlerden iki kere yaptım, inanamadım. Çünkü hamile kalmak, bebek dünyaya getirmeye karar vermek şuursuzluk vakti. Yani yapman gerekeni yapmak için, yola çıkıyorsun. Okuluydu, ağlamasıydı, yemesi, şusuydu, busuydu, evliliği on sekizi filan bir ömür. Kendi ömrünü başka bir insana vakfedeceğini düşünürsen yapmazsın. İnsanın en önemli özelliği düşünmek. Fakat çocuk sahibi olacağın zaman o senin görevin demek. Kafan kilitleniyor. Bende de kilitlendi. Sonra iki doktora gittim. Filmlerde gördüğünüz romantik aile reaksiyonlarını vermeyiz, reel bir hayatımız var bizim. Ultrasonda görüp ağlayanlardan değiliz yani. Ya biz çok katıyız ya da onlar çok şiirsel yaşıyorlar.
İş yaşamında en keyifli çalışman hangisiydi?
İşlerimin hepsinden çok keyif aldım. İşimi yaparken çok eğlenerek yapıyorum. Oldu mu, olmadı mı kaygısında hiç değilim. O an karşındakiyle doğru bir elektrik yakalayıp, kendini de eğlendirebiliyorsan, o rahatlık insanların da hoşuna gidiyor. Şımarık birisi televizyona çıkmış gibi...
Bir gün sunucu ya da oyuncu olmak aklına gelir miydi?
Hayır canım, hiç bu işleri düşünmemiştim. Nihilist bir insanım galiba, hırslı ve planlı bir çocuk değildim. Üniversite için oyunculuk istedim ama çok da şuurlu bir istek değildi. Her ergen gibi evden uzaklaşayım derdindeydim. Bir hayali değil, hayatı takip ettim. Hayali takip edince hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Hayatı takip ederseniz olduğu gibi kabul ediyorsunuz.
Önümüzdeki günlerde yeni projeler var mı?
Yakın zamanda yok. İnsanlar hamile olduğumu duydukları için "Defne artık çalışmayacak mı?" diyorlar, halbuki çalışacağım. Haziran veya temmuzda yeni projeler çıkar yavaş yavaş diyorum.
Eşinle birlikte çalışmak keyifli mi?
O işine devam etmiyor. Assos'da Behramkale'de güzel bir butik otel açtık geçen yıl. Yasin oteldeki işlerimizle ilgileniyor. Ben, onun peşinden, o benim peşimden bir şeyler yapıyoruz. Ben Assos diye tutturmadım ama bizim işlerin dışında bir şeyler yapmak şarttı. İstikrar yok, bizim işimizin inişleri ve çıkışları çok.
İlginç; otel, evlilik, bebek hepsini geçen yıl topluca yapmışsınız.
Geçen yıl gerçekten çok yoğun geçti. Birikmişimiz varmış demek ki! İçimizde duygu birikmelerini çıkardık ortaya.
Şimdi evde neler yapıyorsun, boş zamanlarını neler yaparak değerlendiriyorsun?
Boş zamanlarımı fevkalade yatarak geçiriyorum. Şimdi son günlerde yuvalama denilen bir dönem var, evi hazırlamaya başlıyorsunuz. İçgüdüsel yapıyorsunuz bunu. O sürece girmiş bulunuyorum. Son yapmam gerekenleri yapıyorum. Gücüm yettiğince yapıyorum. Çok enerjik hissetmiyorum kendimi. Alıştığım şeyleri yapamıyorum. Hiç şikayetçi değilim.
Sayın Defne Joy Foster Solmaz'a, değerli paylaşımlarından ve hayatımıza kattığı tatlardan dolayı minnettarız. SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!


meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
defne, seni, unutmayacağız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 13:38
kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort karşıyaka escort çankaya escort tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin