Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Ekonomi-Finans-Borsa (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Yoğurt Kralı'ndan ayrılık açıklaması (http://forumortam.com/showthread.php?t=48624)

buse 11.Eylül.2015 22:57

Yoğurt Kralı'ndan ayrılık açıklaması
 
Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya şirketten ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı.



http://icube.milliyet.com.tr/YeniAna...i-6048915.Jpeg


Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya'dan 11 Eylül 2015 Cuma, 09:43:28 Ulukaya, "Chobani’siz bir ben düşünemez Chobani, Hamdi Ulukaya, Amerika Amerikan yoğurt pazarının en büyüğü Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, şirketten ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı.
Ulukaya, "Chobani’siz bir ben düşünemez Amerika’da yaşayan ünlü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iş adamı hamdi ulukaya şirketin yönetiminden ayrılacağı konusundaki iddialara cevap verdi. Ulukaya, “Kimse bensiz bir Chobani, Chobani’siz bir ben düşünemez. Bu şirketten çekip gitmek hayatımdan çekip gitmek olur” açıklamasında bulundu. Chobani 8 milyar dolarlık ABD yoğurt pazarının çeyreğini elinde bulunduruyor.
ABD’de 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Chobani o tarihten bu yana sektöre hızlı bir giriş yaptı. Türk yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, The Giving Pledge adıyla bilinen ve dünyanın en zengin kişileri Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett ve Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından başlatılan kampanyaya dahil olmuştu.

Ulukaya bu program çerçevesinde servetinin yarısını hayır işlerine bağışlayacak. Ulukaya, halihazırda Türkiye’deki göçmenlere destek olmak için Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komisyonu’na 2 milyon dolar bağış yapmıştı.


Şu Anki Saat: 18:24

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.